woensdag 3 november 2021

Onvruchtbaarheid


Zwanger worden is wellicht niet zo ‘normaal’ als je denkt. Bij ongeveer één op de zes stellen blijkt het niet mogelijk om binnen een jaar spontaan zwanger te raken. Als het in een jaar tijd niet lukt om zwanger te worden, is het raadzaam om je allebei te laten onderzoeken.

In bijna een derde van de gevallen ligt de oorzaak van onvruchtbaarheid bij de man (bijvoorbeeld doordat het zaad niet van hoge kwaliteit is).
En dan is er een zelfde percentage waarbij de oorzaak bij de vrouw ligt (denk hierbij bijvoorbeeld aan eileiders die niet goed functioneren).
Tevens is er in bijna een derde van de gevallen sprake van een dubbele oorzaak: zowel de man als de vrouw blijkt onvruchtbaar of minder vruchtbaar te zijn.
Tot slot is er in ongeveer een op de tien gevallen geen oorzaak te vinden van de onvruchtbaarheid. Dit betekent dat 10 procent van de onvruchtbare stellen niet weet wat er mis is omdat er geen aanwijsbare oorzaak gevonden is.

Bij een kinderwens volgt veelal een jarenlange en intensieve gang naar de dokter. (zo ook bij de Boerin en haar man...... zonder resultaat)


Hoe kun je toch zwanger worden bij vruchtbaarheidsproblemen

4 opmerkingen:

  1. je hoort er zo vaak, en eigenlijk is het spijtig, je ziet en merkt het verdriet bij die mensen...ook spijtig voor jou
    -Een @->- voor jou.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als het makkelijk gaat besef je niet altijd hoeveel geluk je hebt ermee. Bij ons in de familie ging het bij meerdere ook moeilijk. Gelukkig bij ons weer niet.

    Love As Always
    Dimario

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is verdrietig als de wens er wel is...
    Zou de mobiel in de zakken van mannen ook niet meewerken ?
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Daarom kan men beter jong aan kinderen beginnen, hoe ouder hoe lastiger. Hans

    BeantwoordenVerwijderen