maandag 1 november 2021

 


Europese Week van de Vruchtbaarheid (1-7 november 2021)

Iedere eerste week van november is het de Europese Week van de Vruchtbaarheid. Dit jaar wordt deze themaweek alweer voor de zesde keer georganiseerd, van 1 tot en met 7 november. Ieder jaar zien we dat de impact groter is; je kunt niet meer om deze week heen!
Ook hier aandacht voor deze week!



Een man en zijn vrouw proberen kinderen te krijgen. Ze proberen echt alles maar tevergeefs, het lukt niet. Ze gaan naar de dokter, leggen hem het probleem uit en de dokter zegt: "Hier is een adres van een specialist in Londen, ga hem maar eens opzoeken."
Zo gezegd, zo gedaan... Ze komen in Londen aan en vinden de specialist. Maar er is 1 probleem, de dokter spreekt geen Nederlands en de man en vrouw geen Engels. Met de nodige gebaren legt de dokter uit dat ze moeten vrijen... ze beginnen en na 3 seconden roept de specialist al "stooooppp" en schrijft hen iets voor. 
Eenmaal teruggekomen in België gaan ze met het voorschreven receptje naar de apotheek en vragen ze aan de apotheker: "Heeft u traaitioterol?"
De apotheker vraagt: "Bent u zeker van de naam van het medicijn?"
"Ja," antwoordt zegt de vrouw, " die Engelse arts zei  traaitioterol."
"Laat me dat voorschrift eens zien," vraagt de apotheker.
Hij bekijkt het voorschrift en zegt dan: "Het is in de plaats van traaitioterol: Try the other hole!!."

Een man en vrouw die al zeven jaar getrouwd zijn en nog steeds geen kinderen hebben, verwijten elkaar onvruchtbaar te zijn. Als de vrouw op een dag naar het ziekenhuis gaat om zich te laten onderzoeken, wijst een portier haar zeer omslachtig de weg naar de dokter. Als de vrouw de weg in het ziekenhuis kwijtraakt, doet ze zomaar ergens een deur open en begint ze tegen twee mannen in witte jassen haar verhaal af te steken. De mannen vragen of de vrouw zich wil uitkleden en 'onderzoeken' de vrouw helemaal. Na het onderzoek mag ze weer vertrekken. Als de vrouw toch nog even terugloopt omdat ze uitsluitsel wil krijgen over haar vruchtbaarheid, zeggen de twee mannen: "Sorry, dat weten wij niet, wij zijn slechts de stukadoors...... 

Op de markt staat een kraam met wollen dekens en er hangt een bord bij met de tekst: Alleen onder de dekens van Koos blijft u kinderloos! De dekens vinden grif aftrek. Maar na enige maanden komt een boze vrouw haar beklacht doen: "Uw reclame was misleidend! Ik hoor zojuist van de dokter dat ik een baby verwacht..." Koos vraagt: "Door wie is het kind verwekt?" De vrouw: "Door mijn man natuurlijk!" Koos: "Maar dan heeft U zich niet aan de gebruiksaanwijzing gehouden. Kijk, hier staat duidelijk dat je ALLEEN onder mijn dekens moet slapen..."





3 opmerkingen:

  1. Ja.. dat is voor een hoop stellen een groot probleem.

    Love As Always
    Dimario

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo trekken ze daar een hele week voor uit ;)
    Groot verdriet als het niet wil lukken, maar ook een lach met je plaatjes :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Europese Week van de Vruchtbaarheid, je zou maar net ongesteld zijn.
    Maar voor velen toch een verdrietige zaak.
    Om de humor kan ik wel lachen. Hans

    BeantwoordenVerwijderen