woensdag 3 oktober 2012

Donderdag: Wilhelmina 358 van Teus van Dijk - Fokveedag Hoornaar






Vandaag, op dierendag dus...... dieren!!  En vandaag zullen wij deze dieren eens extra verwennen met een lekker badje: Je moet tenslotte een beetje fris voor de dag komen op zo'n keuring.



En dan maar afwachten of Teus vanDijk op de 100-ste fokveedag voor de vijfde maal op rij met Wilhelmina 358  kampioen kan worden...



Er zijn overigens nog meer dieren dan alleen maar koeien te vinden op de deze dag.
Op de Fokveedag-Boerenlandfeest worden de geit en het schaap ook gepromoot.

Men wil de vele geiten- en schapenrassen wat meer onder de aandacht van het publiek brengen.
Er is een presentatie van 8 geitenrassen, te weten de Ned. Witte geit, Ned. Toggenburger geit, Ned. Bonte geit, de Ned. Nubische geit, Ned. Angora geit, Ned. Landgeit, Ned Dwerggeit en de Ned.Boergeit. Per ras zijn er 2 a 3 geiten aanwezig.
En er is een presentatie van 8 schapenrassen, het Zwartbles schaap, Texelaar schaap, Veluws heide schaap, Kerry Hill en de Qusant schaapjes, Blauwe texelaar, Drents heideschaap en Tjetlander schaap.
Tevens zijn er diverse stands met producten die verwant zijn aan de geit, zoals geitenzuivel producten, Angora en Alpacawol producten en zeer veel informatie over deze geweldige dieren.
Diegenen die de geitentent bezoeken kunnen deelnemen aan de wedstrijd ,,De beste geit en schaap op de boerenlanddag’’.

Ook worden er konijnen gekeurd, worden er kippen en duiven geshowd  en zijn er muizen, ratten en anderen handtamme knaagdieren te bewonderen. Ook wordt er in deze dieren gehandeld.


En natuurlijk de shetlandpony-keuring en is er het hondenkeuren van de kynologenclub.

Tot zover de dieren..... Morgen weer meer!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten