woensdag 27 juli 2011

Week. Woensdag

Voor de thuisblijvers een paar leuke tips om een daagje uit te gaan! 't Is per slot van rekening vakantie!

Tip 1: Duinrell    

 

Attractiepark met waterthema
Duinrell is een klein maar gezellig park, dat attracties combineert met het tropische Tikibad. Veel attracties hebben dan ook een waterthema: zoals de Kikkerachtbaan, waarmee je door de bomen flitst. Ook de spannende attractie Splash is een grote publiekstrekker. Daarnaast kun je je in het Wassenaarse park ook bezighouden met de meer traditionele onderdelen, zoals Midget Golf, de rodelbaan en de monorail. Leuk voor bij iets minder goed weer: de indoorspeeltuin Rick's Fun Factory, waar kinderen uren kunnen klimmen, klouteren en ravotten.

Eindeloos veel waterpret in het Tikibad
Met zijn elf glijbanen is het Tikibad het grootste overdekte glijbanenparadijs van de Benelux. Zo kun je kiezen voor de heftige Tyfoon, of toch rustig ronddobberen in de Lazy River. Voor de grootste waaghalzen onder ons is er de X-stream: op 7 meter hoogte draait er een valluik onder je voeten weg, waarna je met 40km/u naar beneden stort en weer afremt in een 'skim out' bad. Door de grote variëtiet aan attracties biedt het Tikibad plezier voor jong en oud. Het bad is ook buiten de openingstijden van het attractiepark te bezoeken.

Prijzen
Kinderen t/m 3 jaar: gratis toegang
Kinderen vanaf 4 jaar en volwassenen: €19,-
Tikibad (in combinatie met parkticket): vanaf €3,50

Duinrell is geopend van 16 april t/m 30 oktober.

 

Tip 2: De Efteling 

 

Begrip in Nederland
Na ruim 50 jaar van adembenemende attracties, sprookjes en spectaculaire shows is De Efteling inmiddels een begrip in Nederland. Figuren als Langnek en Holle Bolle Gijs zijn ook niet meer weg te denken uit Kaatsheuvel.

Sprookjes
Eeuwenoude sprookjes herleven in De Efteling. Wandel bijvoorbeeld het Sprookjesbos in en ontmoet de vele bekende bewoners. Of maak een boottocht door de mysterieuze Verboden Stad uit de sprookjes van 1001 nacht, in de Fata Morgana. In de Droomvlucht word je meegenomen door de wondere wereld van kastelen, elfjes en bosgeesten. In Theater de Efteling zijn verder prachtige voorstellingen voor jong en oud te zien.

Spanning en sensatie
Voor wie op zoek is naar meer spanning zijn achtbaan Python en de nieuwe houten racer-achtbaan Joris en de Draak een aanrader. In de spannende attractie De Vliegende Hollander raas je in een sloep met 70km/u door torens en water. Liever rustig even zitten, maar toch iets beleven? Ga dan naar de spectaculaire nieuwe parkshow Raveleijn, waar vijf kinderen op magische wijze uitgroeien tot stoere ruiters te paard.

Leerzaam
Naast plezier maken is er ook veel te leren in De Efteling. Zo neemt de Panda Droom je bijvoorbeeld mee op een 3D-avontuur door de indrukwekkende wereld van Moeder Natuur.

Prijzen
Kinderen t/m 3 jaar: gratis
Kinderen vanaf 3 jaar en volwassenen: vanaf €32

De Efteling is het hele jaar geopend.

 

Tip 3: Walibi 

 

Rollercoasterhoofdstad
Walibi is één van Europa's grootste familieparken en heeft dan ook de toepasselijke bijnaam: Rollercoaster Capital of Europe. Het park barst van de actie en adrenalinekicks, maar ook magie en waterpret zijn er volop te beleven.

Bloedstollende achtbanen
Wie houdt van snelheid, hoogte en over de kop gaan zit in Walibi helemaal goed. Het park heeft vele spannende achtbanen met als absoluut hoogtepunt de Goliath. Dit is namelijk de snelste, hoogste, langste én steilste achtbaan van de Benelux. Verder kun je testen hoe bestendig jij bent tegen G-krachten in de G-Force, neemt El Condor je mee op een duizelingwekkende vlucht en schiet de Space Shot je als een ware astronaut de ruimte in.

Maar er is meer
Ook voor de minder dappere personen onder ons is er genoeg te beleven in Walibi. Neem bijvoorbeeld een kijkje in Merlin's Magic Castle en sta versteld van zijn toverkunsten. Of doe de Tour des Jardins: een prachtige rit langs Franse tuinen in een blinkende old-timer. Ook La Grande Roue, een gigantisch reuzenrad met uitzicht over het gehele park, is een prima plek voor een heerlijk rustmomentje.

Prijzen
Kinderen t/m 5 jaar: gratis
Kinderen 6 t/m 11 jaar: €28,-
Kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen: €30,50

Walibi is geopend van 9 april t/m 30 oktober.


 

Tip 4: Avonturenpark Hellendoorn

Beleef het avontuur
Avonturenpark Hellendoorn doet zijn naam eer aan: het park zit vol avontuur, spanning en belevenissen. Met ruim 30 attracties en shows is er genoeg te doen en te ontdekken voor jong en oud, maar het park richt zich voornamelijk op gezinnen met kinderen tot 12 jaar.

Waterpret
Echte waterfanaten kunnen hun lol op in Hellendoorn. Het park heeft namelijk de langste wildwaterbaan van Nederland: de Sungai Kalimantan. In een raftingboot trotseer je de woest kolkende rivier die dwars door een Indonesisch landschap loopt. Een nat pak is gegarandeerd! Wie durft kan ook afdalen in duistere riolen op zoek naar de bewoner ervan: de Rioolrat. Hij neemt je mee op een spannende achtbaanrit in het donker.

Discovery Club en Excalibur
Nog meer avonturen beleven? In de Discovery Club ga je op wereldreis. In de kelder van een statig landhuis komen voorwerpen tot leven, die je alleen met een lasergun kunt uitschakelen. Ook de spectaculaire stuntshow Excalibur zit boordevol actie. De legende van Koning Arthur en zijn magische zwaard komt tot leven met onbevreesde ridders, snelle paarden en adembenemende special effects.

Prijzen
Kinderen t/m 2 jaar: gratis
Kinderen vanaf 3 jaar en volwassenen: €20,50

Avonturenpark Hellendoorn is geopend van 22 april t/m 30 oktober.

 

Tip 5: Dolfinarium 

Dichter_bij_dolfijnen

Avontuur over de grens
Geniet van een dagvullend programma met maar liefst 11 verschillende shows en voorstellingen!Tip: Zoveel mogelijk shows en voorstellingen zien? Kom op tijd!Dolfinarium biedt je een volledige dag uit. Onze poorten gaan iedere dag om 10.00 uur open.

Dieren
In het Dolfinarium leeft een grote groep van meer dan 30 dolfijnen, verdeeld over 2 locaties: Dolfijnendelta en DolfijndoMijn. Bij de spetterende shows in DolfijndoMijn laten dolfijnen en trainers hun nauwe samenwerking zien.In Dolfijnendelta leven pasgeboren dolfijnen samen met andere dolfijnen van alle leeftijden, sommige dolfijnen zijn zelfs meer dan 40 jaar oud! Ook zijn er bruinvissen, orka's, zeeleeuwen,zeehonden, walrussen vissen en nog veel meer zeedieren te zien in ons park en onze shows.

Spetter
In de allernieuwste blacklight show van Nederland, ontmoeten Spetter en zijn vriendjes de slechteriken van de zee. In de grote onderwaterwereld wordt hun vriendschap op de proef gesteld. Zal het Spetter lukken om zijn droom uit te laten komen? En zijn de vriendjes de waterheks écht te slim af? Vanaf nu te zien in het Spetter Theater van het Dolfinarium. Een show vol met blacklight en special effects, zorgt voor een spannende, grappige en ontroerende show voor het hele gezin!

Prijzen
Kinderen t/m 3 jaar: gratis
Kinderen 4 t/m 11 jaar: €22,50
Kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen: €22,50

NB. de entreeprijzen worden in de maanden juli & augustus met € 1,00 verhoogd. Prijswijzigingen voorbehouden.

Bezoekers met een handicap, die niet in staat zijn ons park zelfstandig te bezoeken, mogen gratis één begeleider per persoon meenemen.

Dolfinarium Harderwijk is geopend van 19 februari t/m 30 oktober.

 

Tip 6: Het strand 

Zomers
Zon, zee zand... Niets moet alles mag. Een zomerse tip bij uitstek! Tenminste als het weer mee zit en de temperatuur van het zeewater goed is. Buiten het zomerseizoen is het overigens ook heerlijk wandelen langs de kust.

Picknick
Ook voor een picknick is het strand ideaal. Neem je eigen eten en drinken mee in de koelbox, maar ruim de rommel na de maatijd wel op! Anderen hoeven niet de rommel van een ander te recreëren. Voor wie hier niet van houdt; er zijn voldoende strandtentjes met etenswaar en restaurants in de buurt van de Nederlandse badplaatsen.

Prijzen
Iedereen: gratis (enkele stranden uitgezonderd)

(parkeren op de speciale parkings kost natuurlijk wel wat, maar dat is per plaats variabel)

Het strand is het gehele jaar bereikbaar.

 

Tip 7: Movie Park Duitsland 

Avontuur over de grens
Niet in Nederland, maar toch zeer de moeite waard: Movie Park Germany, of voluit 'Warner Brothers Movie Park Germany.' Het park, gelegen in Bottrop-Kirchhellen, draait om films en cartoons en bestaat uit 5 themagebieden met meer dan 40 attracties en shows.

Shrek 4D
In het themagebied Hollywood Street Set kun je je middenin een echt Shrek avontuur begeven. Door de 4D-weergave zie, hoor én voel je alles wat zich in de film afspeelt. In het Streets of New York-gebied beleef je spannende tijden met uitvinder Horace Garrison Wells en de ijzingwekkende NYC Transformer attractie.

Stalen zenuwen
In The Old West draait het om cowboys, snelheid en stalen zenuwen. In de MP Express hang je bijvoorbeeld onder de rails terwijl je loopings maakt op 30 meter hoogte. The High Fall doet er nog een schepje bovenop: in deze toren word je 60 meter de lucht in gehesen, waarna je een vrije val van 90km/u maakt.

Nickland
Ook voor de allerkleinsten is er genoeg te beleven in themawereld Nickland. Hier komen alle helden van Nickelodeon voorbij, zoals SpongeBob, Dora en Jimmy Neutron.

Prijzen
Kinderen t/m 3 jaar: gratis
Kinderen 4 t/m 11 jaar: €28,-
Kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen: €33,-

Movie Park Germany is geopend van 1 april t/m 6 november.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten