donderdag 14 juli 2011



Tour de France Wielertruitjes

Wat betekenen de kleuren?

Gele trui - Maillot Jaune

De gele trui van de Tour de France is toegekend aan de rijder met de snelste totale tijd en is daarom de race leider. Het werd opgericht in 1919 als een hommage aan het gele papier van l'Auto magazine, oprichter van de Tour de France in 1903.Eddy Merckx droeg de Maillot Jaune voor een record 111 dagen. Dit Eddy deed omdat hij was een goede tijd time-tijdrijder, bekwaam klimmer en grote ' Le Patron' van de race.
Groene trui - Maillot Vert

De volgende meest prestigieuze jersey wordt gegeven aan de leider in het puntenklassement, die sprinters beloningen. Tijdens elke fase worden de punten toegekend tijdens de tussenpersoon sprints en bij de finish. De trui werd ingevoerd in 1953.Duitsland Erik Zabel won er een recordaantal van zes keer achter elkaar tussen 1996 en 2001. In 2010, kan 'Cav' gaan de hele weg naar Parijs, en in het proces te winnen het puntenklassement?
Bolletjes trui - Maillot à Pois Rouges

Toegekend aan de rijder die de meeste punten verdient op elke top van een heuvel of passen. De winnaar is bekend als de 'King of the Mountains'. Hoewel de prijs werd geïntroduceerd in 1933, werd deze opvallende trui niet ingevoerd tot 1975.
Witte trui - Maillot Blanc

De nieuwste trui, de witte, werd geïntroduceerd in 1975. Deze wordt gegeven aan de beste jonge renner (onder de 25) in het algemeen klassement.In 1989 werd de trui verbannen, maar in 1999 opnieuw ingevoerd.

De witte, gele, bolletjes en groene trui ................... en dan nog een sugestie uit Duitsland:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten