maandag 13 september 2021

🏆DEN BESTEN - CUM LAUDE AWARDS VOOR KAAS EN ZUIVEL🏆




Voor de mensen die die niet weten wat de Cum Laude Awards zijn: De jaarlijkse keuringen voor de beste op de boerderij gemaakte kazen en zuivelproducten worden de Cum Laude Awards genoemd.  De Cum Laude Awards worden georganiseerd door de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders.

Hoe wordt de winnaar gekozen?
Binnen de drie categorieën ‘Harde kaas’, ‘Zachte kaas’ en ‘Zuivel’ gaan kaas- en zuivelmakers de strijd met elkaar aan. Hun producten worden gekeurd door kaaskeurmeesters in groepjes van twee. Zij kijken naar verschillende aspecten: uiterlijk, doorsnede (zijn de ‘ogen’ mooi verdeeld?), consistentie (is de kaas lekker smeuïg?), maar het allerbelangrijkste zijn uiteraard de geur en de smaak.
Uit deze categorieën worden de hoogst scorende kazen en zuivelproducten nog eens beoordeeld op geur en smaak door een culinair panel van journalisten, koks, vinologen en bekende nederlanders. Deze prominenten bepalen wie de uiteindelijke winnaar wordt.
Door corona zijn de keuringen dit jaar niet in maart gehouden, maar afgelopen week, zodat de boeren de kans hebben om hun kazen en zuivelproducten komende maand, Oktober Boerenkaasmaand, klaar te maken om ze nog eens goed in het zonnetje te zetten.

De winnaars van de Cum Laude Awards voor de zuivel en kazen wonen in Rijpwetering en Oude Ade!

********
 



🏆DEN BESTEN -  ZUIVEL/ZACHTE KAAS. GEMAAKT OP DE BOERDERIJ🏆



De winnaar van de Den Besten Cum Laude Awards voor Boerderijzuivel en zachte kaas is bekend! Boerderij De Morgenstond uit Oud Ade wint deze prijs voor hun boter, gemaakt op eigen bedrijf!. De boerderij is daarmee de overall winnaar van Cum Laude 2021. Ellen en Boris Heemskerk, van harte gefeliciteerd met jullie mooie prijs. De gouden melkbus is een jaar lang voor jullie. Knap gedaan



🏆DEN BESTEN - KAAS  GEMAAKT OP DE BOERERIJ🏆




En ook de grote winnaar in de kaascategorie is bekend! Rotteveel Boerenkaas uit Rijpwetering wint de Den Besten Cum Laude Award en is daarmee de overall winnaar van de ingezonden kazen, gemaakt op de boerderij, van Cum Laude 2021. Familie Rotteveel, van harte gefeliciteerd met jullie prijs; De gouden melkbus met de grote oren mag een jaar lang bij jullie staan! Dik verdiend!

3 opmerkingen:

  1. proficiat aan de winnaars
    zo'n gouden melkbus lijkt me wel wat(voor een jaartje)
    -Een @->- voor jou.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkig ben ik dol op kaas...een beetje verslaafd zelfs haha
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heb genoten van de video's op YT, wat een leuke presentatrice.
    Cees was ook weer van de party, zou haast zeggen kan niet missen.
    Het zijn allemaal hardwerkende ondernemers, oldman noemt ze daarom ook "ZZPrs".
    Zuivere zuivel producenten en dat mag ook wel worden gezegd. Hans

    BeantwoordenVerwijderen