woensdag 29 september 2021

24Kitchen | Hugo’s Franse uiensoep |


In deze video van "Wat Eten We Vandaag?" maakt t.v.-kok Hugo Kennis een Franse uiensoep. Als daar al niet het water van in je mond loopt, denk dan aan het stukje stokbrood gegratineerd met Gruyère.



Franse uiensoep: lekker, makkelijk en gruwelijk lekker. Zonde eigenlijk dat we deze klassieke soep niet vaker maken. Wil jij jezelf trakteren op een hartverwarmend kommetje echte Franse uiensoep? Dit recept is zalig smaakvol en heel eenvoudig te maken. Of zoals 24Kitchen's chef Hugo zegt: de ingrediënten opnoemen is moeilijker dan het gerecht zelf. Maken dus en smullen maar!


INGREDIENTEN

  • 600-700 g uien
  • 30 g roomboter
  • 4 takjes verse tijm
  • zout en peper
  • 2,5 dl witte wijn
  • 1  stokbrood
  • 200 g Gruyère
  • 1,5 l runderbouillon
  • BEREIDINGSWIJZE

    Stap 1:

    Pel en snijd de uien in ringen.

    Stap 2:

    Verhit de boter in een hoge pan en bak de uien met de tijmblaadjes, zout en peper op laag vuur in circa 10 minuten lichtbruin en mooi zacht.

    Stap 3:

    Voeg de wijn toe en laat wat inkoken.

    Stap 4:

    Verwarm de ovengrill, snijd het stokbrood in plakken en rooster in de oven om en om lichtbruin.

    Stap 5:

    Voeg de bouillon toe aan de uien en laat de soep nog een kwartier zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.

    Stap 6:

    Rasp de Gruyère. Strooi over het brood en laat onder de grill gratineren en leg het gegratineerde brood in de soep. Of: schep de soep in hittebestendige kommen leg het brood met de kaas erin en laat dan onder de grill gratineren.



4 opmerkingen:

  1. Bijna elke soep is wel lekker om te eten. Wij eten hier vaak soep.

    Love As always
    Dimario

    BeantwoordenVerwijderen
  2. uiensoep is echt iets voor mij
    zeker met korstjes en kaas
    -Een @->- voor jou.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als dat niet lekker is haha
    Ben er dol op
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nee!!! Franse uiensoep, eet ik nooit meer.
    Zat een half jaar op klus en elke avond uiensoep, kwam mijn strot uit.
    Na een week heb ik het niet meer gegeten en het werd toch elke avond geserveerd.
    Andere soep stond niet op het dagmenu. Hans

    BeantwoordenVerwijderen