donderdag 9 september 2021


Vandaag een sterk verhaaltje.....

Een oud dametje loopt de ABN-Amro bank binnen en zegt tegen de baliedame dat ze een spaarrekening wil openen. De baliedame vraagt hoeveel het oude dametje storten wil.

"Drie miljoen euro", zegt het oude dametje.

Stomverbaasd vraagt de baliedame, "in welke vorm?"

Het oude dametje zegt, "contanten. Ik heb het hier in deze zak...". De baliedame kijkt over de balie heen en inderdaad, het oude dametje heeft een grote plastic tas in haar handen met allemaal briefjes van 200 en 500 euro erin.

"Dit is een zeer ongewone situatie" zegt de baliedame en excuseert zich om haar bank president te halen. Zij en de bank president komen al pratend teruggelopen en de bank president escorteert het oude dametje naar zijn kantoor om aldaar de zaak af te handelen. Eenmaal in zijn kantoor vraagt hij het oude dametje hoe zij aan al dat geld is gekomen.

"GOKKEN", zegt ze.

"Gokken" vraagt de bank president. "Wat voor een soort gokken?"

"Oh, ik gok op allerlei zaken, en meestal win ik. Ik wed bijvoorbeeld €100.000 dat morgen middag om twaalf uur jouw ballen vierkant zullen zijn, en ik wil je er nog 4 tegen 1 kansen op geven. Heb jij €25.000 die je daar op wil inzetten?"

De bank president is totaal uit het veld geslagen door de vreemde weddenschap die hij net te horen heeft gekregen maar hij is niet voor niets de bank president van dit ABN kantoor geworden. "Ik denk dat ik wel genoeg bijeen kan krijgen om die weddenschap te dekken" zegt de bank president, "maar ik voel me er niet zo goed bij om dat geld van je te winnen... er is geen mogelijkheid dat je deze weddenschap kan winnen!"

Het oude dametje houdt haar tas omhoog en zegt, "Ik weet wat ik doe...en ik kan het me veroorloven om te verliezen, ook al doe ik dat niet. Hebben we een weddenschap?"

"Ok, wat jij wil" zegt de bank president en schud haar de hand.

"Ik zie je om 11:55 morgen ochtend" zegt het oude dametje en loopt het kantoor uit.

De volgende ochtend om 11:55 komt het oude dametje binnen samen met een jonge man in een keurig driedelig pak, en lopen door naar het kantoor van de bank president. De bank president is inmiddels totaal op van de zenuwen maar wel een gelukkig man. Bijna geen slaap, iedere minuut aan zijn ballen voelen of deze nog rond waren, maar de hele nacht was er niets gebeurd. Hij had het wel honderd keer gecheckt die ochtend maar nog steeds waren ze niet vierkant; zijn ballen waren volkomen normaal.

Wanneer het oude dametje binnenloopt begint hij te ontspannen, hij voelt dat hij gewonnen heeft.

"Kom binnen, kom binnen en neem plaats! En wie mag deze meneer zijn" vraagt de bank president.

"Dit is mijn advocaat. Voor een dergelijke grote weddenschap wil ik graag een getuige erbij. Bezwaar?"

"Nee, nee, volkomen begrijpelijk" zegt de bank president. "Goed het is nu bijna 12:00 en ik ben nog precies als hiervoor dus ik denk dat ik win" zegt de bank president vrolijk.

"Niet zo snel!" zegt het oude dametje. "Voor €100.000 wil ik het zelf natuurlijk wel kunnen controleren! Laat uw broek zakken alstublieft."

De bank president kijkt haar wat verbaasd aan maar begrijpt haar punt. Hij zou ook bewijs willen zien dus hij laat zijn broek zakken. Het oude dametje loopt naar de bank president en pakt zijn ballen vast.

"Ok, ok, jij wint, hier is je €100.000" zegt het oude dametje en overhandigd de bank president een stapel geld. Zodra ze het geld overhandigd begint de advocaat te huilen en slaat met zijn hoofd tegen de muur.

"Wat is er met hem aan de hand dan?" vraagt de bank president.

"Oh, hij is gewoon een beetje van slag. Een slechte verliezer als je het mij vraagt. Weet je, ik had met hem een weddenschap om €1.000.000 dat ik de president van ABN-Amro vandaag bij zijn ballen zou hebben".

 

Fortis

4 opmerkingen:

  1. Dat valt het nog mee dat ze maar drie miljoen heeft.

    Love As always
    Dimario

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hahahaha, goed slim
    .Een @->- voor jou.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit verhaaltje kende ik al...maar blijft leuk

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja, gokken moet je met je hoofd doen.
    En dan rollen de ballen wel binnen. Hans

    BeantwoordenVerwijderen