woensdag 14 juli 2021

Hoe wordt sorbetijs gemaakt?



Sorbet is van oorsprong een ijsgerecht waarbij allerlei vruchtensappen of siropen over fijngemalen ijs (bevroren water) worden gegoten.

Traditioneel werd in de Franse keuken sorbet gegeten tussen het voorgerecht en het hoofdgerecht, om de smaak in de mond te neutraliseren; tegenwoordig  is het  veelal een nagerecht. In Nederland wordt de term sorbet  sinds lange tijd ook gebruikt voor een coupe ijs bestaande uit bolletjes "consumptie-ijs" (op melk- of vruchtenbasis), overgoten met vruchtensaus en geserveerd met fruit en slagroom.

Maar......... Hoe maak je nu eigenlijk "sorbet-ijs"?? 



4 opmerkingen:

  1. dat ziet er goed uit, maar het is ook zijn vak
    .Een @->- voor jou.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vanmiddag maar een ijsje gaan halen in de stad.

    Love as always
    Dimario

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goh krijg spontaan zin in een ijsje ;)
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heb tijdens het lezen van het nieuwe verhaal genoten van de tekst en een heerlijk koude home made Sorbet.
    Hans

    BeantwoordenVerwijderen