Sorbet is van oorsprong een ijsgerecht waarbij allerlei vruchtensappen of siropen over fijngemalen ijs (bevroren water) worden gegoten.
Traditioneel werd in de Franse keuken sorbet gegeten tussen het voorgerecht en het hoofdgerecht, om de smaak in de mond te neutraliseren; tegenwoordig is het veelal een nagerecht. In Nederland wordt de term sorbet sinds lange tijd ook gebruikt voor een coupe ijs bestaande uit bolletjes "consumptie-ijs" (op melk- of vruchtenbasis), overgoten met vruchtensaus en geserveerd met fruit en slagroom.
Maar......... Hoe maak je nu eigenlijk "sorbet-ijs"??
dat ziet er goed uit, maar het is ook zijn vak
BeantwoordenVerwijderen.Een @->- voor jou.
Vanmiddag maar een ijsje gaan halen in de stad.
BeantwoordenVerwijderenLove as always
Dimario
Goh krijg spontaan zin in een ijsje ;)
BeantwoordenVerwijderenGroetjes
Heb tijdens het lezen van het nieuwe verhaal genoten van de tekst en een heerlijk koude home made Sorbet.
BeantwoordenVerwijderenHans