maandag 5 juli 2021



Dit hoorde ik zojuist op het radionieuws:

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) zegt dat een groot deel van de landbouw moet verdwijnen als Nederland wil voldoen aan aangescherpte stikstofregels. Dat zou een ‘ongekende transformatie van het landelijke gebied in Nederland’ zijn.
In het nieuwe PBL-rapport ‘Naar een uitweg uit de stikstofcrisis’ schrijven onderzoekers dat de politiek tijdens de formatie ‘bepalende keuzes’ zal moeten maken over de toekomst van duizenden boerengezinnen in Nederland. 

Dus reden om deze week aandacht aan het platteland te geven voordat ik verdwenen ben.....



Jantje loopt langs een wei en ziet daar een boer staan. En hij is de akker aan het bemesten en Jantje vraagt: "Wat ben jij aan het doen?" Den boer zegt: "Ik ben aan het bemesten, zie jij dat niet?" Dan vraagt Jantje: "En waarom doe jij dat?" " Dat is voor op mijn aardbeien" En jantje zegt:: "Ah, ik doe dat met suiker... maarre.....Ieder zijn eigen smaak hoor!!!!"
Een boer wordt met een veel te zwaar beladen wagen met mest aangehouden door een motoragent. De agent loopt op de tractor af en terwijl hij de strontvliegen die om zijn hoofd vliegen weg jaagt zegt hij: "Zo meneertje, is die wagen niet een beetje zwaar beladen?" De boer zwijgt, maar lacht om de strontvliegen. Agent: "Wat is er zo grappig?" Boer: "Dat zijn kontendraaiers." Agent: "Wat bedoelt u daar mee?" Boer: "Dat zijn vliegen die om de kont van de koeien draaien." Agent zwaaiend met bonnenboekje: "U vergelijkt mij toch niet met de kont van een koe?" Boer: "Nee hoor, ik niet. Maar die vliegen die hebt daar een neus voor!"
Een boer wordt door een koe flink op zijn tenen getrapt. De volgende dag is zijn voet helemaal blond en blauw. Hij gaat naar de dokter in het dorp en zegt: “Dokter kijkt U eens naar mijn voet.” Zegt de dokter: “Da’s ook sterk! Een koevoet!”
 
 

3 opmerkingen:

  1. hahahah, maar dat ijsje wil ik wel niet :o)
    -Een @->- voor jou.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mag toch hopen dat ze eens goed nadenken. Want je kunt het hier wel helemaal uitroeien, eten moet er toch komen. Dan kun je het beter doen met de kwaliteit uit Nederland.

    Love As always
    Dimario

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik hoorde het op het nieuws, het sudderde al, maar ben toch hevig geschrokken.
    De eerste zes maanden van dit jaar is de wereldwijde CO2-uitstoot met 8,8 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2019.
    Het wegtransport draagt met een vermindering van 40 procent het meeste bij aan de daling. Ook de energiesector (-22 procent), luchtvaart (-13 procent), scheepvaart (-6 procent) en industrie (-17 procent) stootten minder CO2 uit.
    Gek de boeren werken al jaren aan minder uitstoot en daar hoor je toch minder over.
    Hoop niet dat het lachen de boeren vergaat. Hans

    BeantwoordenVerwijderen