vrijdag 21 mei 2021




Dat Nederland komend jaar niet nog eens een show rondom het songfestival wil organiseren moge, na het zien van deze video,duidelijk zijn. Jeangu Macrooy heeft nu niet echt een lied gemaakt dat de mensen aanspreekt. Misschien als je papiamento spreekt en/of bij de Blacklive-matter beweging bent aangesloten, maar de doorsnee Songfestivalkijker zal het een biet zijn of je nu wel of niet van 'brocoli' houdt. (voor hen die het nog niet gehoord hebben, het wordt het brocoli-lied genoemd) 


Maar ja, wie gaat het liedjesfestival dan volgend jaar organiseren? De halve finale's hebben inmiddels bepaald wie er door gaan, morgenavond gaan we het zien!

 

 Favorieten Eurovisie Songfestival 2021

Als we kijken naar de  grootste kanshebbers om het Eurovisie Songfestival 2021 te winnen, dan zien we dat Frankrijk, Malta, Zwitserland, Italië en IJsland op dit moment favoriet zijn bij de bookmakers. Ook Griekenland is behoorlijk aan het stijgen op de ranglijst.

Het is op dit moment nog lastig aan te geven welk land daadwerkelijk favoriet zal zijn in de finale van het Songfestival op 22 mei. Zo was IJsland nog favoriet voor het aankondigen van de inzending voor 2021 en werd Malta eigenlijk niet als serieuze kanshebber gezien. Inmiddels is deze opinie omgeslagen en is Malta een van de grootste favorieten voor het Eurovision Song Contest 2021.

Voor zowel Nederland als België zien de Eurovisie Songfestival voorspellingen er iets minder rooskleurig uit. De Nederlandse zanger Jeangu Macrooy  zou vorig jaar eigenlijk aan het Songfestival deelnemen met het nummer Grow, maar voor het Songfestival in 2021 is gekozen voor het nummer Birth Of A New Age. De Belgische act Hooverphonic zou  in 2020 deel hebben genomen aan het Songfestival met het nummer Release Me, maar zal dit jaar met het nummer The Wrong deelnemen , waarmee ze hopen in ieder geval de top 5 van het Eurovisie te behalen.

 

Wat gemiddelde Nederlander vindt  van de inzendingen? Nou eh.........



 



2 opmerkingen:

  1. Nou wat de gemiddelde Nederlander vindt van de inzendingen is wel duidelijk, vraag me af wat ze van de uitzending vinden.

    Ot. Heb een verzoekje voor je gedraaid in de show.
    Het was een gezellig uitstapje tweede pinksterdag, aanstaande dinsdag in de GGOS een verslagje.
    Hartelijk dank namens iedereen voor deze verrassing.
    Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha vind dit nu niet echt een leuke lijst...maar goed ieder zijn/haar eigen mening
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen