maandag 14 december 2020

Het is weer tijd om de kerstkaarten te versturen….
Zo rond de kerst willen de meeste mensen toch nog wel een echte kaart versturen in plaats van een e-mail. Op deze manier laten ze zien dat de tijd, moeite en aandacht aan de persoon schenken die ze een kaartje toesturen. Velen beginnen daarom al tijdig met het uitzoeken en schrijven van de kerstpost……Wil het een beetje op tijd bij de persoon aankomen die het toegezonden wordt…



Een gelovig, arm vrouwtje schreef rond kerstmis een brief aan God, adres “Hemel”, waarin ze 2000 euro vraagt om om haar schulden af te betalen. De sorteerders van de post weten geen raad met het adres en maken de brief open.. Ze zijn zo ontroerd door het lot van het arme vrouwtje, dat ze met de pet rondgaan. Zo halen ze 1800 euro op. Dit bedrag doen ze in een envelop met een briefje van “God” erbij en sturen het terug aan het oude dametje. Een week later ontvangt de Post weer een brief gericht aan God, adres : “Hemel”. Ze maken de brief weer open en lezen: “Lieve God, bedankt voor het geld. Als u nog iets kunt missen, stuur het dan niet meer via de Post, want die rotzakken hebben er 200 Euro uit gepikt…”



Een postbode loopt zo tegen het eind van het jaar zijn laatste ronde. Vanwege personeelstekort is zijn laatste werk de kerstpost ronbrengen, want hij gaat met pensioen. De hele buurt heeft afgesproken dat
iedereen hem een leuk cadeau geeft als afscheid. De postbode krijgt het ene mooie cadeau na het andere.
Bij het laatste huis doet er een heel mooi blondje open. Ze trekt hem naar binnen , hup naar de slaapkamer, het bed op en ze geeft hem na een striptease een goede beurt. De oude postbode vindt het schitterend en denkt: "Wat een cadeau!". En het wordt nog gekker als hij beneden komt, want daar staat een enorm luxe champagneontbijt voor hem klaar. Als hij gegeten en gedronken heeft, bedankt hij de blondine uitvoerig voor de aangename verrassing, maar zij zegt: "er is nog één ding, het ligt naast je bord."
De postbode ziet een stuk van 1 euro liggen. Dus hij vraagt verbaasd waar dat nog voor is. Zegt die blonde trien:"Nou, toen ik aan mijn man vroeg wat voor een cadeau we voor jou zouden kopen zei hij :'Fuck die postbode, geef 'm een euro!'....... Maar dat ontbijt was helemaal mijn idee!"
  • Een alleenwonende man verloor zijn huissleutel. Hij belde zijn ouders die in een klein dorpje in het hoge noorden woonden; zij zouden de reservesleutel met de post opsturen. De man trok zo lang bij een vriendelijke buurman in. De volgende dag liep hij de postbode tegemoet, maar deze had nog niets bij zich. De man mopperde: Ach ja, de post in dat boerengat werkt natuurlijk niet zo vlug, en ging weer voor een nacht naar zijn buren. De volgende morgen liep hij weer naar zijn huis om de post op te vangen, maar was net iets te laat. De postbode kwam net het tuinpad af en zei: Ik heb de brief in de bus gegooid hoor!





3 opmerkingen:

  1. de postbodes hebben hun handen nu wel vol
    maar grapjes zijn altijd leuk
    -Een @->- voor jou.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Daar zitten weer leuke grappen en grollen tussen.

    Love As always
    Di Mario

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit jaar worden er meer kerstkaarten verstuurd door de corona.
    Krijg je als postbode ook nog de zwartepiet.
    Blondje had een aardig idee, dan raak je als postbode wel overwerkt. Hans

    BeantwoordenVerwijderen