donderdag 16 juli 2020

Waarom slapen mensen?


Waarom slapen mensen?




Algemene adviezen om beter te slapen

Krijg minimaal 6 uur slaap

Probeer om iedere nacht minimaal 6 uur aaneengesloten te slapen. Dit aantal uren kan variëren. Het is afhankelijk van je activiteiten en bezigheden. Het is wel belangrijk om iedere dag een complete slaapcyclus te voltooien. Als je niet genoeg slaapt maakt je lichaam cortisol aan. Dat kan leiden tot verhoogde stresslevels.
Daarnaast zorgt een slaaptekort dat je insuline resistent kan worden. Dat verhoogt je kans om diabetes te ontwikkelen. Bovendien maakt dit het moeilijker om andere problemen waar je reeds aan lijdt onder controle te houden.
Als je dagelijkse bezigheden je verhinderen om een volledige slaapcyclus te voltooien, adviseren we je om te proberen de gemiste uren in te halen. Dit helpt ook om wallen onder je ogen en vermoeidheid te verminderen.

Creëer een ontspannende omgeving

Je kamer zou een kalmerende werking moeten hebben. Het zou je een gevoel van vredigheid op moeten leveren. Zorg ervoor dat de kamer een aangename temperatuur heeft en dat er geen geluiden te horen zijn.

Slaap in comfortabele kleding

Het meest ideaal is kleding gemaakt van katoen. Dat is zacht en licht om te dragen. Als het weer om zwaardere stoffen vraagt kun je daar natuurlijk voor kiezen. Maar voorkom te allen tijde dat je nachtkleding ongemakkelijk zit.

Een laatste dieetadvies

Drink twee uur voor het naar bed gaan geen caffeïnehoudende dranken of frisdrank. Eet ook geen vette producten in deze uren. Als je dit wel doet, komt je lichaam in een alerte toestand. Dat zorgt ervoor dat je meer problemen zult hebben om in slaap te vallen.
Het is belangrijk om bij de avondmaaltijd groentes te eten. Bovendien zou de avondmaaltijd mager vlees en een stuk fruit moeten bevatten. Daarnaast kun je natuurlijke dranken, zoals kamillethee, kersensap, citroenmelisse of kokoswater kunnen drinken. Dat zal je helpen om sneller in slaap te vallen en beter door te slapen. 

1 opmerking:

  1. Ik slaap zo slecht en onregelmatig, het is dodelijk vermoeiend.
    Mijn oma van mijn vaders kant had het ook.
    Het is ook niet gezond, want regelmaat is het beste in een mensen leven. Hans

    BeantwoordenVerwijderen