maandag 20 juli 2020


Farmers Defence Force (FDF) gaat op 22 juli actievoeren bij het RIVM. Politieke Prominenten als Annie Schrijer-Pierik en Roelof Bisschop hebben aangegeven aanwezig te zijn. LTO en Agractie hebben zich (nog) niet aangesloten bij de actie van FDF. Ondertussen roepen supermarkten op geen distributiecentra te blokkeren. Het MOB (Milieuorganisatie Mobilisation for the Environment) roept het kabinet op de voermaatregel vooralsnog niet door te voeren. Deze week volgen met dit blog de updates over de boerenacties, want de toekomst van vele agrariërs staat op het spel.

Hoewel er nog weinig bekend is over de actiedag van aanstaande woensdag (22 juli), heeft FDF-voorman Mark van den Oever al wel laten weten dat de actie op één plaats in Nederland zal plaatsvinden ( voor zover bekend bij het RIVM). Dat betekent dus geen gefragmenteerd protest waarbij vele verschillende dorpen en steden in Nederland worden aangedaan door de boeren. Toch wordt de bevolking van Nederland opgeroepen deze dag zoveel mogelijk thuis te werken en de auto te laten staan. We moeten hier met elkaar uit zien te komen. 


Een groep boeren protesteerde boeren was het niet eens met het beleid van het land. Dus zij naar het Binnenhof met de volgende actie: Ze lieten op het Binnenhof vier varkens los. Maar voordat ze losgelaten werden, schilderden ze nummers op de zijkanten: 1, 2, 3 en 5.
De ambtenaren zijn de rest van de dag druk geweest met het zoeken naar nummer 4!







3 opmerkingen:

  1. Het is goed dat er regels zijn, maar ze willen daar in Den Haag maar niet beseffen dat ze het niet goed aanpakken.

    Love As alwyas
    di Mario

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dat ze eerst naar zichzelf kijken
    ze moesten je stiel maar eens doen
    Ik zeg dat dikwijls op mijn werk, alle ministers 2 weken in een rolstoel zetten....
    ...Een @-->-- voor jou.*

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het probleem is dat de normale boer steeds weer wordt gepakt, nu ook weer met de voermaatregel.
    Terwijl multinationaal bedrijven of de import van uit het buitenland door kan gaan.
    Als ik kijk wat voedsel in ons land kost schaam ik me vaak, dan weet ik dat dat uitgeknepen prijzen zijn.
    Dat is ook de rede dat veel voedsel in de afvalbak verdwijnt, nou zo ben ik niet opgevoed en gooi ook helemaal geen voedsel weg.
    Dus kopen met het kopie, mag meer kosten dan verspilling. Hans

    BeantwoordenVerwijderen