woensdag 17 juni 2020


Deze week is het thema:

Grijs

De 'kleur' grijs wordt vaak geassocieerd met saai, terwijl antraciet (donkergrijs) geassocieerd wordt met luxe. Het is over het algemeen een neutrale, verfijnde kleur. Positieve associaties zijn; verfijnd, strak en georganiseerd, negatieve associaties zijn; saai, grauw, massa.
Grijs heeft iets tegenstrijdigs: het is de kleur van het veranderlijke (mist, rook en wolken) maar het wordt ook geassocieerd met het onvergankelijke en staat voor stabiliteit, elegantie en geborgenheid. Mensen met een voorliefde voor grijs zijn vaak individueel ingesteld.

Grijs is welliswaar van zichzelf wel een kleur, maar geen kleurtint. Samen met wit en zwart behoort grijs tot de achromatische (neutrale) kleuren, die in tegenstelling staan tot de bonte kleurenGrijs is elke  waarde van achromatische lichtsterkte (de hoeveelheid licht uitgezonden door een lichtbron) die het menselijk oog kan waarnemen tussen wit en zwart

Grijs is misschien niet erg fleurig, maar het staat evengoed ergens voor: neutraliteit en passiviteit. Ook een kleur om in de gaten te houden dus.
Grijze kleding is door zijn ingetogenheid niet erg geschikt voor een eerste date, maar wel weer voor een gefocust gesprek. Of wanneer je de nadruk op de inhoud wil leggen zonder afleidingen, tijdens een lezing bijvoorbeeld. Ook voor advocaten werkt grijs uitermate goed. De kleur werkt namelijk in hun voordeel doordat het neutraliteit oproept.




3 opmerkingen:

  1. ik ben zo iemand die op zulke kleuren valt, zwart, grijs,....
    -€en @->- voor jou.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Grijs past wel overal bij, maar mijn kleur is het niet. Interessant blogje dat wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Grijs is best een kleur die je goed kunt combineren met andere kleuren.
    De zin 'Mensen met een voorliefde voor grijs zijn vaak individueel ingesteld.' maakt voor mij iets heel duidelijk. Hans

    @ Het verhaal is weer een hele uitdaging van je.
    Prachtig geschreven. :)

    BeantwoordenVerwijderen