woensdag 22 maart 2017




Vandaag gaan de kinderen in training om maandag a.s. de lekkerste kaas te jureren voor de Cum Laude Awards.

Kinderjury Kaas

De kazen zijn al ingeleverd voor de landelijke Cum Laude Kaasverkiezing van Nederland. Meer dan 230 kanshebbers strijden om de titel Cum Laude Kaas van Nederland. Een ode aan de prachtige, oeroude traditie van kaasmaken op de boerderij. Op maandag 27 maart wordt bekend wie de beste kaas van Nederland heeft gemaakt. Maar vinden kinderen dat ook de lekkerste kaas? Zijn zij het met de volwassenen eens?


Echte fijnproevers

Ieder voorjaar beslissen kaaskeurmeesters samen met een prominenten-jury welke boer of boerin de beste kaas van Nederland maakt. De Cum Laude Kaasverkiezing is dé smaakwedstrijd voor boeren die zelf zuivel maken. Elke boerenkaas of zuivelproduct proeft weer anders. De invloed van het seizoen, de grond waarop het vee graast en vaak eeuwenoude familierecepten proef je terug in deze ambachtelijke producten.

Maar vinden kinderen de beste kaas van de kaaskeurmeesters dat ook de lekkerste kaas? Alleen kinderen kunnen dat beslissen volgens Irene van der Voort, voorzitter van de Bond Boerderij Zuivelbereiders. "Wij zijn op zoek naar kinderen die zelf culinaire fijnproevers zijn en genieten van echte boerenkaas. En natuurlijk met passie de lekkerste Kinderkaas van Nederland willen gaan kiezen. Jongens en meisjes kunnen zich aanmelden voor de Kinderjury Kaasverkiezing van Nederland. Na training van onze kaaskeurmeesters Leo en Gemma op woensdag 22 maart, ben je klaar om aan de slag te gaan. De Kinderjury komt op maandag 27 maart in Fort Wierickerschans in Bodegraven bij elkaar om de lekkerste Kinderkaas te kiezen. Bijzonder en extra spannend voor alle kaasboeren."



Geen opmerkingen:

Een reactie posten