donderdag 9 maart 2017

ondergped


Al zoekende op internet, om iets interressants te vinden over onderkleding, vond ik een leuk artikel dat ik graag met jullie wil delen:

Wat zegt je ondergoed over jou?

   
Ondergoed heeft door de eeuwen heen verschillende doelen gediend. Ontworpen uit praktische redenen, was het lange tijd een statussymbool voor de rijken onder ons. Maar over ondergoed praten, dat deed men zeker niet.

Pas sinds de jaren vijftig is het taboe rondom ondergoed verdwenen. Gelukkig maar, want er valt genoeg te vertellen en discussiëren over ondergoed! .
Slips, strings, hipsters, boxershorts, sports en hoe het ook allemaal mag heten in allerlei vormen en maten, worden tegenwoordig gemaakt van katoen, zijde, kant, linnen, lycra, latex, wol en leer. Er is voor ieder wat wils in alle denkbare kleuren. Ondergoed heeft zijn praktisch nut zeker niet verloren, maar we zijn het gaan gebruiken om onszelf uit te drukken naar hoe we ons voelen en naar wat we willen uitstralen.
 
Daarom lijkt de keuze van ons ondergoed direct iets te zeggen over ons als persoon. Een keuze die we elke dag opnieuw maken. Stem jij je ondergoed af op je programma van die dag, op de rest van je kleding, of pak je liever gewoon de onderbroek die bovenop de stapel ligt? De vraag is: ben jij je er eigenlijk wel van bewust welk signaal je afgeeft wanneer je kiest voor een zwarte, kanten string of juist een felgekleurde boxershort?

De kleur van je ondergoed

Zwart ondergoed lijkt misschien een veilige keus die ‘altijd goed’ is, maar de kleur staat ook voor stoer en daadkracht.
Houd je van rood? Dan ben je waarschijnlijk gepassioneerd, vol levenskracht, recht voor je raap, impulsief en extravert.
Mannen en vrouwen in het roze schijnen voorspelbaar, romantisch, een tikkeltje verlegen en op zoek naar genegenheid.
De kleur blauw lijkt vooral gedragen te worden door zelfstandige mensen met een goede smaak voor mode.
Wit ondergoed klinkt misschien niet erg spannend, maar wordt geassocieerd met natuurlijke schoonheid, puurheid en eerlijkheid.
En huidkleurig ondergoed is nog altijd populair bij easy going mensen die niets te verbergen hebben.

De keuze van je boxershort

Mannen die graag ruime boxershorts dragen schijnen van fastfood te houden en het minder nauw te nemen met hygiëne. Over het algemeen lijken we mannen en vrouwen het liefst te zien in een strakke exemplaar, omdat ze meer met hun uiterlijk bezig zouden zijn. Ouderwetse slips? Grote kans dat je of heel jong bent, of heel oud. Strings zijn bedoeld voor de mensen die bijzonder intensief bezig zijn met hun uiterlijk en mannen zonder ondergoed; daar is eigenlijk geen goed woord over te vinden.
 



Misschien denk je morgenvroeg nu wel twee keer na voordat je je ondergoed uitkiest. Handig is het in ieder geval om een uitgebreid assortiment in huis te hebben. Zo heb je altijd iets waarvoor je in de mood bent en dat bij elke gelegenheid past!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten