donderdag 12 december 2013

donderdag



We lopen tegen het eind van 2013 aan en dat betekent dat de decemberzegels er weer aankomen. Elk jaar brengt Post NL nieuwe Decemberzegels uit waarmee consumenten en bedrijven tegen een voordelig tarief kerst- en nieuwjaarskaarten kunnen versturen.  Dit jaar betaal je 55 cent per zegel. Vanaf 20 november zijn de decemberzegels te koop. Omdat er nog weleens onduidelijkheid is over de decemberzegel hebben we de veel gestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

Decemberzegel 2013

Het tarief voor het verzenden van een kerstkaart wordt verhoogd. De decemberzegel kost dit jaar niet 40, maar 55 cent. Dat heeft PostNL donderdag bekendgemaakt, tegelijkertijd met de nieuwe tarieven voor volgend jaar.

PostNL verhoogt per 1 januari de tarieven voor een gewone brief van 60 naar 64 cent. De verhoging is volgens het postbedrijf nodig omdat nog altijd verlies wordt geleden op de wettelijke verplichte postbezorging.
De tariefsverhoging van de decemberzegels levert PostNL dit jaar vijf tot tien miljoen euro euro extra inkomsten op. Mede daarom heeft het postbedrijf de verwachting voor het bedrijfsresultaat voor dit jaar verhoogd.

Wat kost de decemberzegel?

De decemberzegel kost 55 cent per zegel. Een velletje schaft u aan voor € 11,00.

Hoe werkt het?

U kunt de speciale kerstzegels gebruiken voor het versturen van uw kerst- en nieuwjaarspost in de periode van 20 november 2013 tot en met 6 januari 2014.

Voor welke post mag ik Decemberzegels gebruiken?

Per kerstkaart (t/m 50 gram, binnen Nederland) plakt u 1 Decemberzegel. Voor overige post en kerstpost naar het buitenland geldt het standaardtarief.
Post NL streeft ernaar uw kerstkaarten binnen 3 werkdagen te bezorgen. Verstuur uw kerst- en nieuwjaarskaarten in een dichtgeplakte envelop, voorzien van de juiste postcode. Zo voorkomt u beschadiging en vertraging.
Decemberzegels mogen op vierkante kaarten als die minimaal 11x11 cm in afmeting zijn. Rechthoekige kaarten van maximaal 16,2x23,5 cm en minimaal 14x9 cm kunt u ook zonder envelop en met Decemberzegels versturen.

Kan ik de Decemberzegels ook gebruiken voor kerstkaarten te verzenden naar het buitenland?

Nee, voor kerstkaarten naar het buitenland dient u gebruik te maken van de postzegels met Europa of Wereld tarief.

Zijn Decemberzegels met frankeerwaarde in guldens nog geldig?

Uw oude Decemberzegels zijn nog steeds geldig, maar u moet altijd frankeren tot het juiste tarief van € 0,55. De Decemberzegels van 2010, 2011 en 2012 hebben de waardeaanduiding “December” en zijn altijd geldig in de Decemberperiode. Bij een eventuele volgende tariefwijziging van de Decemberzegels kunt u uw oude Decemberzegels met de waardeaanduiding “December” gebruiken zonder bij te plakken. Voor Decemberzegels met een euro-aanduiding moet wel worden bijgeplakt.
Het Decembertarief geldt alleen voor Decemberzegels. Oude Decemberzegels van € 0,29 mogen worden gebruikt mits er bijgeplakt wordt tot het geldende Decembertarief, standaard bijplakzegels tot € 0,29 mag u niet als Decembertarief gebruiken. (of twee oude zegels van € 0,29 opplakken =  € 0,58, dat mag ook)

Hoe kan ik mijn reguliere post het beste verzenden in de kerstperiode?

Alle post die gefrankeerd is met het normale tarief (Postzegels: Nederland 1 of hoger of met € 0,50 of middels frankeermachines) kan gedeponeerd worden in de brievenbus (reguliere ‘postzakmeubel’) op het Postkantoor van Post NL. Deze post wordt in principe de volgende dag (24 uur) bezorgd. Maak voor deze post geen gebruik van de speciale Kerstbrievenbus.
De normaal gefrankeerde post kan ook gedeponeerd worden in de rode/oranje straatbrievenbus (let op: bij gebruik van de buitenbussen zal de post er tijdens de kerstperiode langer over doen; wij adviseren daarom gebruik van de brievenbus (het ‘postzakmeubel’).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten