maandag 16 december 2013

 

December is de wintermaand, dus in de week dat we naar het laatste seizoen van het jaar gaan de thema week WINTER

Midden in de winter ziet een koolmeesje een slak in de kersenboom. "Wat doe jij hier nou?" vraagt het koolmeesje. "Kersen eten," antwoordt de slak. "Maar er zitten toch nog helemaal geen kersen in de boom?" zegt het koolmeesje verbaasd. "Nee, nu nog niet," zegt de slak, "maar als ik boven ben wel."


afbeelding 78093 in Slakken 150x81, 11945 bytes
Een man was beland in de binnenlanden van Amerika bij de Indianen. Hij had een hutje gebouwd en was bezig hout te hakken voor de winter. Er komt een Indiaan voorbij en de man vraagt: 'Krijgen we een strenge winter?' 'Het wordt een koude winter,' zegt de Indiaan. 'Zo,' zegt de man, 'ik hak nog wat hout meer.' En zo heeft hij een stapel van twee meter hout liggen, en hij heeft het er warm van gekregen. Weer komt er een Indiaan voorbij en hij vraagt weer of we een strenge winter krijgen. De Indiaan zegt: 'Het wordt een strenge winter.' 'Dan hakken we nog maar wat meer hout,' zegt de man. Nu heeft hij een stapel van drie meter hout liggen. Alweer komt er een Indiaan voor bij en hij vraagt wat voor winter we krijgen. De Indiaan zegt: 'We krijgen een zeer strenge winter.' 'En hoe weet u dat,' vraagt de man. 'Nou dat zie ik aan de stapel brandhout!' zegt de Indiaan.




Er was eens een vrachtwagenchaufeur en die stond voor een rood licht. Achter hem stond een vrouw die stapte uit en ging hem zeggen dat hij zijn lading aan het verliezen was. Hij negeerde haar. Het werdt groen en hij reedt verder. Aan de volgende lichten moest hij weer stoppen. Dezelfde vrouw stond weer aan zijn raam "meneer u verliest u lading"! De vrachtwagenchaufuer deed zien raam open en vroeg: "wat is er nu toch met u?" "Meneer u verliest u lading." Waarop dat hij zecht: "wat wil je ik ben aan het zout strooien!"


Terug_naar_bed

Geen opmerkingen:

Een reactie posten