woensdag 10 juli 2013

vakantie



Gaat u op reis met de auto...... en met kinderen?

Hier enkele tips voor spelletjes voor onderweg:

                                                                        afbeelding 95723 in Kinderen 94x120, 8666 bytes

Raadsels
Vraag uw kinderen het woord, de persoon of het voorwerp waaraan u dacht, te raden. U kunt er voor kiezen de kinderen helemaal niet te helpen, maar u kunt ze natuurlijk ook een hint geven, bijvoorbeeld de eerste en/of laatste letter van het woord. Beantwoord de vragen van uw kinderen met ja of nee. Degene die wint, neemt uw beurt over. U kunt uw kinderen ook op weg helpen door ze een vraag te stellen. Bijvoorbeeld: Ik ben het dikste dier op aarde, wie ben ik?

                                                          afbeelding 41138 in Vakantie 84x106, 18301 bytes

Woordenketting
Kies eerst een woord. Elk kind moet op zijn/haar beurt vervolgens een woord kiezen dat in relatie staat met het vorige woord. Bijvoorbeeld: auto, band, zwart, nacht, uil… U kunt dit spel variatie geven door de gekozen woorden steeds te herhalen. De eerste die zich vergist, heeft verloren. Een leuk voorbeeld hiervan is: Ik ga op vakantie en ik neem mee…

                                                                     afbeelding 41175 in Vakantie 191x159, 7122 bytes

Geen ja, geen nee
Wie heeft er nog nooit “geen ja, geen nee” gespeeld? Het principe is eenvoudig: u ondervraagt uw kinderen een voor een. Zij mogen dus geen ja en geen nee zeggen. Als alle kinderen verloren hebben, mogen zij hetzelfde doen bij de ouders.

                                                                    afbeelding 41188 in Vakantie 246x233, 17054 bytes

Nummerborden van auto’s
Laat uw kinderen zoeken naar auto’s waarvan het nummerbord begint of eindigt met een 6 of 5 en organiseer kleine wedstrijden. Eén kind moet alle auto’s tellen waarvan het nummerbord begint of eindigt met 4 en de andere moet de nummerborden zoeken die beginnen of eindigen met een 6. Degene die het meeste auto’s gevonden heeft, is de winnaar. Als uw kinderen nog moeite hebben om cijfers te herkennen, probeer het dan met kleuren.

                                                                   afbeelding 95761 in Kinderen 224x167, 21638 bytes

Verhaaltjes
De ouder die niet rijdt, begint een verhaaltje te vertellen. Elk kind moet dan vervolgens om de beurt dit verhaal samenvatten en zelf een vervolg bedenken.
Vraag de kinderen ook een grappig verhaal te vertellen over een van de ouders. Dit zal u zeker verrassen!

                                                             afbeelding 95754 in Kinderen 235x202, 22785 bytes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten