vrijdag 8 juni 2012





Gisteren dus Alp d'huzes...... Maar er zijn ook andere vormen van acties om geld in te zamelen voor K.W.F. Kankerbestrijding. Vandaag twee actie's uit onze eigen woonplaats.


Wel eens gehoord van 'Samenloop voor Hoop'?  Dit is een plaatselijk georganiseerd gebeuren, wat al op meerdere plaatsen in Nederland is gehouden. Zo ook in Giessenburg in 2007.( Promo zie hier)





Centraal tijdens de Samenloop voor Hoop zijn de (ex)kankerpatiënten met hun naasten. Daarnaast doen er teams mee van een X aantal  personen die gedurende deze 24 uur een speciaal uitgezet parcours wandelen of hardlopen.
Tijdens de loop worden de wandelaars bezig gehouden. Zo zijn er diverse activiteiten voor kinderen en is er in de avond een kaarsenceremonie.
                                                    
Dit alles om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek zodat meer kans is op genezing van de ziekte, minder kans om kanker te krijgen en in het algemeen een beter leven voor kankerpatiënten.
Veel wandelaars hebben iets met kanker te maken gehad en/of een dierbare verloren.




Een actie met overigens een redelijke opbrengst.



Een andere actie was die van de plattelandsvrouwen afd, Giessen-Oudkerk. (= ook Giessenburg). Deze dames gingen uit de kleren om foto's te maken voor een kalender. Deze kalender werd verkocht en gepromood tijdens de Gondelvaart 2004. Het idee was afgekeken van de Engelse Calender-Girls. En ook de opbrengst van deze kalender ging naar K.W.F -kankerbestrijding.
                                               
Een leuk vermeldenswaardig detail is dat negen maanden na het maken van de foto's van de kalender-dames de fotograaf (Mijn neef Erik) vader werd van zijn derde kindje! En dat terwijl zijn eigen vrouw niet eens op de kalender stond......
Meer hierover, inclusief filmpje vinden jullie HIER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten