donderdag 21 juni 2012



Enkele weken terug had ik een probleem...... Toegang tot het internet werd mij in alle toonaarden geweigerd. En waarom? Had ik iets misdaan? Neuh,..... dat niet.......
Het modem dat de signalen doorstuurt van de telefoonlijn naar de computer werkte niet, althans de lampjes knipperden niet was onze conclusie.
Samen met mijn echtgenoot het grote boek er maar eens bijgehaald om de fout te vinden..... alle kabeltje losgekoppeld en overnieuw aangesloten.... Een kabel vervangen, omdat het kabelschoentje 'groen' uitgeslagen was (ons huis staat onder dijk-niveau en is daarom nogal vochtig; door het vocht slaat kopderdraad groen uit) Maar nee, alle verrichtingen tedn spijt werkte er niets meer. 
De volgende dag de Help-desk gebeld..... "Hebt u dit gedaan?; Heeft u die handeling verricht? Pfft... eh... Doe dat eens, druk dan nog eens op dat knopje...." Affijn met wat ondersteuning hadden we weer contact met het wereldwijde web...... Om na drie dagen weer uit te vallen en alle dienst te weigeren....
Oorzaak?????? Vocht! Op verschillende plaatsen zit en zat groene aanslag op de aansluitingen van het modem en de telefoonlijn. Eenvoudig te verhelpen door enkele kabelschoentjes van de kabel te knippen en nieuwe te plaatsen.... Maar ook in het modem zit aanslag! Voorzichtig wegpoetsen met wattenstaafjes (werkje voor mensen met veel geduld)....... Tot...... Ja, hoelang duurt het voordat door het vocht in huis het inwendige koper weer aantast..... Totdat de boel weer uitvalt dus!

Wat heb ik in die dagen geleerd. Kan ik zonder computer? Ja..... Ik heb een grote agenda waar ik alle notities van het vee en voorkomende werkzaamheden in schrijf.  Even geen mail is ook lekker rustig. Ik twitter niet en zit niet op facebook, dus dat mis ik ook niet.... Dus een  leven zonder computer en internet kan prima. Zo deden we het vroeger ook!
Kan de computer zonder mij? Eh rare vraag..... Natuurlijk kan die machine zonder mij. Kan het internet zonder mij? Ja hoor, andere surfers zat.....  Kan de mailbox zonder mij? Dat wordt al moeilijker.... De mensen die de mailtjes sturen gaan er van uit dat deze ook gelezen worden, en dat de mailbox dan ook dagelijks leeggemaakt wordt. De mailers kunnen niet ruiken dat de modem niet werkt en iedereen gaat er klakkeloos vanuit dat mailtje aankomen en gelezen worden. Oei...en dan zul net dat ene belangrijke bericht niet kunnen lezen...
Kan de blog zonder mij? Ja hoor, andere bloggers zat waar men ook leuke stukjes kan lezen. Op mij zit men echt niet te wachten. Ik vind het een leuke hobby om te doen (bloggen dus), en zal dan ook proberen om dagelijks een thema te bewerken, maar ja, als de techniek het laat afweten.... dan is het moeilijk.... en om daglijks een ander lastig te vallen om daar de computer te misbruiken voor een blog, dat is niet mijn stijl.
Dus zonder blog kan ik ook wel een paar daagjes.  Ik heb geen blackberry, smartphone, tablet of ander apparaat op zak.... Ik kan wel zonder.... Zo  'verslaafd' ben ik niet aan al die mediadingen. Een gewone mobiele telefoon is voldoende. 


Want kan de jeugd nog wel zonder?  Een achterneefje van vier vertelde mij laatst het volgende:
'Mijn mamma is op vleesboek, daar kun je haar likken.... en met je vinger doen.... (manneke steekt zijn duim omhoog)
(vertaald uit kindertaal dus: Mijn mamma zit op facebook, daar kun je haar like-en en dat moet door de uim aan te klikken) ..... voordat jullie denken dat mijn nicht een porno-site beheerd....
Tot zover ons modem... Tot zover nog niet uitgevallen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten