Ingrediënten
350 milliliter bier300 gram bloem
2 ei
1 theelepel suiker
1 zakjes vanillesuiker
zout
1 theelepel kaneelpoeder
5 gram poedersuiker
2 zonnebloemolie
5 stuk(s) appel (Goudreinette of Wellant)
Benodigdheden
Garde, mengkom, frituurpan
Bereidingswijze
1. Verwarm de olie in de friteuse op 220C.
2. Schil de appels en haal met een appelboor de klokhuizen eruit. Snij de appels in dikke plakken.
3. Doe de bloem, suiker, zout, vanillesuiker en kaneel in een kom. Meng er de olie en de eieren doorheen en roer alles goed door elkaar zodat er een glad mengsel ontstaat. Giet er vervolgens het bier doorheen en meng het goed. Dek de kom vervolgens af met een handdoek en laat het beslag een half uurtje rusten.
4. Wentel de appel plakken aan beide kanten door het beslag net voordat je ze in de friteuse doet.
5. Bak ze in zo'n 5-6 minuten goudbruin en gaar, draai ze onder het bakken wel af en toe om zodat beide kanten bruin worden.
6. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze voor het serveren even met poedersuiker.
mmmmmm, ik moet dit eens dringend zelf gaan maken en niet wachten op de kermis
BeantwoordenVerwijderen.Een @->- voor jou.
Ziet er goed uit.... die appeldingen bedoel ik natuurlijk.
BeantwoordenVerwijderenLove As always
Dimario
Ach, helemaal vergeten om appelbeignets te bakken, dat is jammer.
BeantwoordenVerwijderenMisschien wil Sabine contact met Oma opnemen. Hans