vrijdag 17 december 2021

Gouda by Candlelight 2021 | 20211210





Gouda bij Kaarslicht ontstond 65 jaar geleden bij het 100-jarig bestaan van de Stearine Kaarsenfabriek Gouda-Apollo- Croda, de latere opvolger van Gouda-Apollo. Deze fabriek zit tegenwoordig op dezelfde plek waar vroeger kaarsen van de lopende band kwamen. Een deel van Gouda-Apollo is in het verleden overgenomen door Bolsius/Gouda Kaars, de huidige hoofdsponsor van Gouda bij Kaarslicht! En nog ieder jaar schenkt Gouda Kaars de stad alle kaarsen voor dit lichtfeest.

Kongsberg, de Noorse zusterstad, schenkt al deze jaren de grote kerstboom op de Markt. Al in november wordt de Goudse kerstboom omgehakt in de bossen rond Kongsberg. De boom gaat per schip naar Nederland en wordt daarna op een dieplader vanuit de haven van Rotterdam naar Gouda vervoerd. Enkele dagen voor Gouda bij Kaarslicht wordt de boom op de Markt geplaatst en volgehangen met kerstverlichting en -versiering. Benieuwd naar de verdere geschiedenis van Gouda bij Kaarslicht? Bekijk de compilatie van de laatste editie (10-12-2021):


4 opmerkingen:

  1. by candlelight lijkt het daar veel gezelliger
    .Een @->- voor jou.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. gouda kaarsen... natuurlijk. Weet je dat ik die vergeten was. Dat is lang geleden dat ik er daar een gezien van heb.. (tenminste met logo)

    Love as always
    Dimario

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat mooi al die brandende kaarsen...en ja Gouda kaarsen wie kent ze niet
    Fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gouda is zeker de kaarsen stad, bij Kaarslicht nog romantischer.
    Het verhaal van de kerstboom kende ik niet. Hans

    Ot. De verzoekjes zijn gedraaid in de show.
    Het wordt een heel andere kerst, denkt Oma.
    Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

    BeantwoordenVerwijderen