donderdag 6 augustus 2020


Vandaag gaan we niet naar een sprookjespark, maar komen de parken naar je toe. Krijg je toch de kriebels om deze parken te bezoeken houd er dan rekening mee dat er door de corona regels slechts   een maximum aantal bezoekers per dag  ontvangen mogen worden en dat je voor een geldig entreebewijs moet reserveren.


Het Sprookjesbos de Efteling
Wie denkt aan een sprookjesbos, denkt al gauw aan het meest bekende Sprookjesbos van Nederland, de Efteling. Met de bekende melodietjes uit de paddenstoelen wandel je hier langs diverse sprookjes. Je vindt hier de meest bekende sprookjes als Roodkapje, Hans en Grietje en Doornroosje. Maar ook de wat minder bekende sprookjes als de Chinese nachtegaal en de Kikkerkoning zul je hier tegenkomen. En natuurlijk mogen we één van Efteling’s meest bekende iconen Langnek niet vergeten!
Ook leuk tijdens een bezoek aan de Efteling is de Sprookjesboom show. In het openluchttheater kun je luisteren naar de verhalen van bekende sprookjesfiguren en mee dansen op de verschillende liedjes. En wist je dat de Efteling tegenwoordig tekenfilms heeft van de Sprookjesboom die een verhaal vertelt? Erg leuk!
Daarnaast is de Efteling natuurlijk wel hartstikke uniek met hun attracties. Ook voor de kleinere kinderen is hier meer dan genoeg te doen. Genoeg voor een heel dagje vermaak in ieder geval.
Het enige nadeel aan de Efteling vind ik nog altijd de entreeprijs. Het is niet goedkoop. Ga je er regelmatig naartoe, dan kan een abonnement een optie zijn of doe mee met een spaaractie van een winkelketen, zodat er korting is op de entreeprijs. Veel mensen nemen dan ook zelf hun eten en drinken mee en mijden de horeca om het nog een beetje betaalbaar te houden.


Sprookjeswonderland in Enkhuizen
En er zijn nog meer Sprookjesbossen in Nederland, zoals  Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Dit  sprookjeswonderland is een pretpark wat zich echt richt op de jongere kinderen. Ook hier kom je uiteraard weer diverse sprookjes tegen, zoals de Gelaarsde Kat. Het is een vrij ruim opgezet park met hier en daar wat leuke attracties voor de jongere kinderen. Vanaf 100 cm mogen kinderen dan ook echt in alle attracties. Verder vind je hier nog een leuke speeltuin en een kinderboerderij.
Het parkeren is gratis en ook de horecagelegenheden zijn goed betaalbaar.
In de winter is er een Sprookjeswinterwonderland. Het hele park wordt dan omgetoverd in een winters decor. Op het centrale plein aan het begin van het park kun je bijvoorbeeld een gigantisch grote kerstboom vinden van maar liefst 15 meter hoog! Een dikke aanrader voor een bezoekje in de Kerstvakantie. Let trouwens wel even op de openingsdagen, want dit evenement is maar een korte periode geopend.




Speelpark Sprookjeshof in Zuidlaren
Ook in het noorden van ons land is nog een sprookjespark te vinden, namelijk Sprookjeshof in Zuidlaren. Het park dankt zijn naam vooral aan het nostalgische Sprookjespark. In dit sprookjesbos kan je genieten van de meest bekende sprookjes van vroeger. Met een druk op de knop komen de 25 verschillende sprookjes in het sprookjesbos tot leven. De sprookjes die zij vertellen en de liedjes die ze zingen spreken echt tot de verbeelding van (jonge) kinderen.
Ook wat betreft de speelmogelijkheden onderscheidt het Sprookjeshof zich van alle andere attractieparken. Hier vind je geen flitsende, jengelende, razende en overprikkelende attracties, maar kan je wel heerlijk nostalgisch spelen in en met speeltoestellen van weleer.  Er staan super veel attracties waar ze veilig in kunnen klimmen en spelen. Wat denk je van ouderwetse draaimolens, trapwagentjes, rodelbaan, schommels en klimtoestellen?
En als het tijdens jullie bezoek dan opeens met bakken uit de lucht komt, is er meer dan genoeg te beleven in de moderne indoor speeltuin. Met 3000 vierkante meter speelplezier verdeeld over drie verdiepingen is hier veel te beleven.


Sprookjesbos in Valkenburg
In het Sprookjesbos in Valkenburg kom je wederom een aantal klassieke sprookjes tegen als Assepoester, Klein Duimpje en Sneeuwwitje. Ook hier vind je enkele attracties als een draaimolen, een schommelschip en natuurlijk een leuke speeltuin!
Wat erg uniek is aan het Sprookjesbos in Valkenburg t.o.v. andere sprookjesparken, is dat zij sinds 2019 voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar een speciaal Kidsescape hebben. Je dient hiervoor wel met minimaal 4 kinderen te zijn. Tevens betaal je hier iets extra’s voor.
Ben je op zoek naar een leuk uitje voor een kinderfeestje en woon je hier in de buurt? Dan is een bezoek aan dit Sprookjesbos een optie die je echt even zou moeten bekijken. 


Een mini sprookjesbos in Duinrell
Duinrell valt niet onder het thema sprookjesparken, toch heeft het wel een gedeelte wat iets weg heeft van een sprookjesbos. In het deel Wonderland wandel je langs diverse sprookjes. Je kunt hier o.a. Manneke Pis tegenkomen, maar ook sprookjes als Roodkapje en de Gelaarsde Kat. En je komt natuurlijk een hele hoop kikkers tegen.  Duinrell is sowieso prima te bezoeken met jongere kinderen waarbij je dit gedeelte niet mag overslaan!

Bron: Op stap met Mama
          Info-site's desbetreffende parken.

4 opmerkingen:

  1. alleen in de efteling ben ik een paar keer geweest,
    de rest ken ik zelfs niet...
    het is ook wat ver voor me
    -Een @->- voor jou.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wist niet eens dat er zoveel sprookjesbossen waren. Ik zal deze link even bewaren... volgende week vakantie.

    Love As Always
    Di Mario

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier geen kindjes dus het sprookjesbos laten we maar even voor wat het is en zeker in deze tijd. Daarbij houden we ook niet van reserveren en in de Efteling zijn we al paar maal geweest. Anderen veel te ver, maar zit wel leuke tips bij voor wie met de kinderen ergens heen wilt. Hoop dat de koeien een koele ruimte hebben vandaag want dat hebben ze nu ook nodig. Soms in weiland helemaal geen bescherming voor hen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is altijd leuk om een sprookjespark te bezoeken.
    De jongens genoten er altijd volop van, een feestje. Hans

    BeantwoordenVerwijderen