zondag 2 augustus 2020




Ook neef Herman heeft van zich laten horen bij de boerenacties, maar wel op geheel ‘eigen wijze’. Zijn robot-trekker heeft het werk gedaan....



*********
Update voor hen die het nieuws over de regeltjes die de boeren opgelegd krijgen van de overheid volgen:
Vorige week diende het kort geding  dat  de  stichtingen Agrifacts en Stikstofclaim hadden aangespannen tegen het ministerie van Landbouw (LNV) en wat bleek: Eén ambtenaar blijkt de nieuwe voedernormen voor melkvee te hebben berekend, de berekeningen staan niet op papier, maar zitten in zijn hoofd en de betreffende ambtenaar is momenteel nog op vakantie ook!


onderbouwing
Het ministerie van LNV kon de onderbouwing van de voermaatregel niet presenteren tijdens het kort geding.
De onderbouwing van de voermataregel die op 1 september ingaat, is niet gedocumenteerd, maar zit in het hoofd van één ambtenaar. Dat bleek volgens de stichtingen AgriFacts en Stikstofclaim gister tijdens het door hen aangespannen kort geding.

Kort geding

Het ministerie van LNV kon tijdens het kort geding niet aangeven welke gegevens de ambtenaar precies had gebruikt, en hoe deze tot de door de minister voorgestelde voernormen was gekomen. De onderbouwing waarom de stichtingen AgriFacts (STAF) en Stikstofclaim hadden gevraagd, kwam daarom niet op tafel. “Wat er niet is, kun je niet opvragen”, concludeerden beide eisers.

Duidelijkheid

Stikstofclaim en STAF zijn ‘blij’ met de uitkomsten van het kort geding omdat dit duidelijkheid geeft. Beide partijen hadden al het vermoeden dat de onderbouwing van de voermaatregel tekort schoot. Nu blijkt dat het ministerie de onderbouwing niet heeft gedocumenteerd, zien beide stichtingen dat als een forse tekortkoming. “Eén ambtenaar blijkt de nieuwe voedernormen voor melkvee te hebben berekend, maar het is onbekend of deze ambtenaar zijn berekeningen kan reproduceren. De betreffende ambtenaar is momenteel op vakantie.”

Uitstel

Met tussenkomst van de rechter werd afgesproken dat Stikstofclaim, STAF en het ministerie van Landbouw in gesprek gaan met de betreffende ambtenaar, over de berekening en de gebruikte data.

Met andere woorden:
Waarom doe ik eigenlijk nog een berekening voor mijn kunstmestaanvoer/mestafvoer en mijn kringloopwijzer? Helemaal niet nodig! Want als ik het allemaal in mijn hoofd heb zitten, dan is er toch geen berekening nodig?.... En als ik controle krijg ben ik toevallig net op vakantie!

3 opmerkingen:

  1. mijn favorietje hier op deze blog:het stripverhaal van de boer :o)
    je hebt gelijk; je bent dan net op vakantie
    -Een @->- voor jou.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is toch absurd. Dat moet toch niet mogen zeg.

    Love As Always
    Di Mario

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Helaas worden veel satelliet systemen ook nog eens gestolen bij de boer.
    Handig wel in het hoofd, beter is het op papier te hebben.
    Want zoals je al schrijft, dan raak je het kwijt.
    Maar als boer wordt dat vast niet geaccepteerd. Hans

    @ Ik probeer de draad weer op te pakken, mis de gezelligheid van de weblog enorm.

    BeantwoordenVerwijderen