donderdag 14 mei 2020



Eindelijk: het mag weer. Met gespleten puntjes en grijze haren snelt Nederland naar de kapper. Maar die knipbeurt is wel duurder geworden. Veel kappers rekenen namelijk een hygiënetoeslag in verband met de coronavoorschriften.



Een bezoekje aan de kapper in coronatijd zal even wennen zijn. Bij binnenkomst krijg je als klant eerst een 'intake': de kapper vraagt naar je gezondheid en legt de "nieuwe" coronaregels van de zaak uit.
Ook je handen moeten worden gedesinfecteerd. De kapper zelf heeft handschoenen aan en in veel gevallen een mondkapje op, wellicht zelfs een spatmasker. Andere klanten zitten op veilige afstand. En als het goed is hebben die geen snotneus, want wie verkoudheidsklachten heeft is niet welkom, en zal de afspraak moeten verzetten,

Maar dat is niet de enige verandering. Ook bij de kassa gaat het net even anders. Behoorlijk wat kappers - met name kapperketens - vragen namelijk ook een hygiënetoeslag: een extra bedrag vanwege de kosten die ze moeten maken om een coronabesmetting te voorkomen. Opvallend: de hoogte van die hygiënetoeslag varieert sterk. Van 1 euro bij de ene salon, tot een kleine vijf euro bij een anderen kapperszaak.

2 opmerkingen:

  1. De kapper heeft ook meer kosten, maar nu merk ik dat het maar door groeit.
    Door de intake ben ik nog niet welkom.
    Hoop dat het weer snel normaal is. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. eindelijk gaan ze hier ook open (maandag)
    het word tijd, ik ben benieuwd
    -€en @->- voor jou.

    BeantwoordenVerwijderen