woensdag 6 mei 2020

De Oranje feestelijkheden zitten er weer op.....  Van Koningsdag tot Bevrijdingsdag.... De Oranje-verenigingen hadden het er de laatste weken druk mee moeten hebben. Helaas heeft dat door de corona-sociaal-distancing niet zo mogen zijn.
Maar niet getreurd:

De komende dagen heeft het weekthema de kleur:

Symbolische betekenis kleur oranje - Emotie en eigenschappen

Emoties en eigenschappen die geassocieerd worden met  het evenwichtig oranje zijn: energie, vitaliteit, seksuele kracht, blijdschap, creativiteit, motivatie, optimisme en een algeheel gevoel van welzijn. Sterke veerkracht en incasseringsvermogen bij teleurstelling en verdriet. Leven in het nu, de behoefte om de vitaliteit te uiten in creativiteit. Indien Oranje overactief is, kan dit leiden tot trots, arrogantie, egoïsme en egocentrisme: zonder rekening met anderen te houden alle pleziertjes uit het leven willen beleven. Een tekort aan Oranje duidt op verlies aan motivatie en kan leiden tot laag zelfvertrouwen, een negatief zelfbeeld en heil zoeken in de eenzaamheid van eigen gedachten en gevoelens.

Psychologische betekenis kleur oranje

  • Oersymbool: De wat oudere, rijpere vrouw.
  • Naar binnen gericht.
  • Ik gericht.
  • Beheerst.
  • Harmoniserend, introvert.

Symboliek jaargetijde - Betekenis kleur oranje

Midden lente (mei) - de bloeimaand. Het klimaat wordt zacht; in de natuur ontstaat een versteviging van hetgeen dat groeit. Bloesem zorgt voor schoonheid. Het liefdesleven in de natuur ontwaakt. In mei legt elk vogeltje een ei (bevruchting). Bij de jonge mens is de 'Sturm und Drang' periode voorbij. Men wordt geduldiger en bedachtzaam, neemt de tijd alvorens tot actie te komen. Men houdt zich aan hetgeen men kent en staat minder open voor het nieuwe. Het liefdesleven komt tot ontplooiing; men wil de geliefde helemaal bezitten. Ook materieel bezit wordt belangrijk. Men wil genieten van het goede dat de aarde te bieden heeft (lekker eten, drinken, erotiek)


Hoewel........Een normaal mens zo zeggen:

1 opmerking:

  1. Prachtig om je weer te ontdekken.
    Hoe mooi om oranje te zijn, we boffen maar.
    Wel genoten van de gepersifleerde opname van Rob. Hans

    BeantwoordenVerwijderen