woensdag 15 november 2017


Soms heb je wel eens een advocaat(je) nodig. Waarom niet eentje die je zelf gemaakt heb?


Ingredienten
12x eigeel
1 vanille stokje
500 ml brandewijn (voor een mildere smaak is 350 ook genoeg, hangt van je smaak af)
400 gram suiker

Advocaat recept voorbereiden
Vul een pan voor ongeveer de helft met water en breng dit aan de kook. Klop in een hittebestendige kom de eieren, suiker en de inhoud van het vanille stokje tot een glad romig geheel.

Advocaat recept afronden
Plaats de kom in de pan (zorg ervoor dat de kom het water niet raakt en dat deze goed aansluit zodat er geen stoom meer kan ontsnappen) en voeg al roerende met een garde langzaam de brandewijn toe aan de kom. Laat dit even doorwarmen, zodat de advocaat dikker wordt.
Als je zeker wilt zijn dat je advocaat niet gaat schiften dan kun je het beste gebruik maken van een kookthermometer. Zorg ervoor dat de kookthermometer niet boven de 85 graden komt.
Als de advocaat de juiste dikte heeft haal dan de kom van het vuur en zet deze in een bak met koud water. Blijf roeren zodat de advocaat niet kan schiften.

Vul een fles met advocaat
Als je de advocaat een tijdje wilt bewaren moet je de potten goed steriliseren. Doe de fles(sen) in een pan met kokend water.  Als de fles(sen) een beetje zijn afgekoeld vul dan de fles met de advocaat.
De advocaat is nu enkele weken houdbaar.


Ook vond ik nog een filmpje (van een supermarktketen) waar  het een en ander in voor gedaan wordt. Let op: de hoeveelheid ingrediënten is anders:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten