donderdag 2 juni 2016

feiten over zoenen




Dat het leuk kan zijn om te zoenen, weten we allemaal wel. Maar weet je bijvoorbeeld ook dat je nogal wat calorieën verbrandt door te zoenen? Vandaag dus de 11 gekste feitjes en wist-je-datjes over zoenen voor jou op een rijtje gezet!

 

Feitje 1: zoenen is verboden

Geloof het of niet: in sommige staten in Amerika is zoenen in het openbaar verboden! In een stad in Connecticut is het voor een man verboden om zijn vrouw op zondag te kussen. En in de staat Iowa mag een zoen niet langer dan 5 minuten duren.

 

Feitje 2: sportief bezig

Met een minuut hartstochtelijk zoenen verbrand je maar liefst 26 calorieën! Dit komt doordat je hartslag flink omhoog gaat en je vetverbranding verdubbelt.

Feitje 3: de leukste pijnstiller

Een zoen kan als pijnstiller werken en is zelfs 10x sterker dan morfine. Het moet dan wel een heel goede kus zijn.

 

Feitje 4: addicted to love!

Tijdens een goede zoenpartij maakt je lichaam het stofje dopamine aan. Dit is hetzelfde stofje dat gestimuleerd wordt als je cocaïne gebruikt! Verslaafd zijn aan het zoenen van je lover is dus zo gek nog niet.

 

Feitje 5: no stress

Zoenen werkt stressverlagend en kan je weer helemaal rustig maken. Handig om te onthouden voor de examens! (voor velen misschien nu te laat, maar wie weet voor een vokgende keer...)

 

Feitje 6: mooie lippen

Door het zoenen worden je lippen voller en roder. Dat is ook de reden waarom rode lippenstift door velen als verleidelijk wordt gezien.

Feitje 7: links of rechts?
2/3e van de zoenende mensen draait zijn/haar hoofd naar rechts bij het zoenen. Beetje verwarrend als de ander net naar links draait… Kopstoot!

 

Feitje 8: gesloten ogen

Je sluit tijdens een goede zoenpartij automatisch je ogen. Je pupillen worden door de opwinding namelijk steeds groter en door je ogen dicht te doen, bescherm je ze tegen het licht. Heb je je ogen open? Dan zal de kus waarschijnlijk niet heel speciaal zijn…

Feitje 9: veel zoenen

In je hele leven zal je ongeveer 25.000 keer zoenen! Van een lief kusje op de wang tot een spannende zoensessie…

 

Feitje 10: yakkie!

Met een zoen wissel je tussen de 10 miljoen en 1 biljoen bacteriën uit! Dat zal je waarschijnlijk geen fijne gedachte vinden. Maar zo erg is dit eigenlijk niet: door de uitwisseling verhoog je je weerstand en bescherm je je gebit tegen gaatjes.

 

Feitje 11: girls love shoes

Het blijkt dat 92% van de vrouwen eerder hun eerste paar schoenen kan herinneren, dan hun eerste zoenpartner. Meiden houden nou eenmaal van schoenen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten