donderdag 2 oktober 2014

Landgeitenkeuring tijdens Monumentendag

Maar goed, a.s. zaterdag is het dus Fokveedag in Hoornaar. Dan worden in deze regio allerlei dieren en streekprodukten gekeurd en gepromoot.
Het is de bedoeling om deze dag onderandere de geit te promoten en deze gelegenheid aan te pakken om de vele geitenrassenmwat meer onder de aandacht van het publiek te brengen.
Dit kan naar onze mening om de toeschouwers, onder het genot van een kopje koffie, glaasje limonade en een stukje geitenkaas te informeren over de geiten en het houden hiervan in Nederland.
Er is een presentatie van 8 geitenrassen: Ned. Witte geit, Ned. Toggenburger geit, Ned. Bonte geit, Ned. Nubische geit, Ned. Angora geit, Ned. Landgeit, Ned Dwerggeit en de Ned.Boergeit.
Per ras zijn er 2 à 3 geiten aanwezig.
Er is een stand van de NOG (Nederlandse organisatie van Geitenfokkerij) en diverse fokgroepen. Tevens zijn er diverse stands met producten die verwant zijn aan de geit o.a. geitenzuivelproducten, Angora en Alpacawol producten e.d. en zeer veel informatie over deze geweldige dieren.
Degenen die de geitentent bezoeken kunnen deelnemen aan de wedstrijd: ‘Beste geit en schaap op de Boerenlanddag’. Voor de kinderen een leuke wedstrijd over al deze dieren.
De geitenkeuring geschied al op vrijdag en daar is geen publiek bij aanwezig, zoals wel bij de koeien-, pony- en hondenkeuring.
De geiten, schapen, pluimvee en andere kleine huisdieren worden evenals de kaas al op  vrijdag gekeurd.
Er is dan ook geen filmpje van de keuring van de geiten in Hoornaar op YouTube te vinden, maar om jullie een indruk te geven hoe zoiets geschied een filmpke van de geitenkeuring tijdens de monumentendag.
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten