Vandaag duiken we de keuken in met een geitenproduct; Geitenkaas. Niet het favorite kostje van iedereen, maar wel lekkere dingen van te maken!
Geitenkaas -tosti
Ingrediënten
- geitenkaas
- pijnboompitjes
- honing
- rucola sla
- 8 snee witbrood
Bereidingswijze
Beleg 4 boterhammen met geitenkaas, iets honing naar smaak,
En strooi er wat pijnboompitjes over.
Als laatste doe je er wat rucola sla op, en leg er een boterham bovenop.
Doe de boterhammen in het tosti ijzer en bak ze bruin. (Geen tosti ijzer? Gebruik dan een koekenpan en bak het brood om en om in de boter bruin)
En strooi er wat pijnboompitjes over.
Als laatste doe je er wat rucola sla op, en leg er een boterham bovenop.
Doe de boterhammen in het tosti ijzer en bak ze bruin. (Geen tosti ijzer? Gebruik dan een koekenpan en bak het brood om en om in de boter bruin)
Warme appel met honing en geitenkaas
Ingrediënten
- 2 appels (bijv. Elstar)
- ca. 100 g zachte geitenkaas
- 1/2 zakje pecannoten (ongeveer 55 g)
- 2 el vloeibare honing
Bereiding
Grill voorverwarmen. Appels wassen, doormidden snijden en klokhuis verwijderen. Kaas in stukjes snijden. Noten grof hakken. Appelhelften met kaas en noten vullen en met honing besprenkelen. Appels 3-5 min. onder grill zetten tot kaas bruin kleurt. (geen grill? gebruik dan de oven: tijd van bereiding zelf even inschatten, dat varieert per type oven)
Twee van jongste bloggertje ondeons zitten hier op te wachten:
De kleurplaat:
(Kopieëren, naar Word brengen, plakken; uitprinten)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten