donderdag 19 juni 2014



 

Vandaag enkel bizarre voetbal-wist-je-datjes
 
In het begin van de op 30 april 1905  officieel gestarte interlandgeschiedenis, waren het de dure jongens die Oranje vertegenwoordigden. Ingenieurs, advocaten, artsen, fabrieksdirecteuren, wetenschappers, hoge militairen, mannen op voorname posten in Indië, hier en daar een jonkheer - dat alles diende het Nederlandse elftal in de oudste tijd.


Argentinië speelde de WK-finale van 1978 met minstens één zwangere vrouw in het elftal. Dat bleek na urinetesten na afloop van de wedstrijd tegen Nederland, die met 3-1 werd gewonnen.
Simon Kuper schreef in zijn boek 'Voetbal als oorlog': "Na de finale bleek uit een van de urinemonsters dat een van de spelers zwanger was."
Argentinië is hiermee de eerste die een vrouw een WK-finale liet spelen. Of het had de primeur als eerste onbeschaamd te hebben gerommeld met de urinetesten - dat kan natuurlijk ook. 

Scotland Yard kwam snel in actie toen op 20 maart 1966 de World Cup-trofee gestolen was uit de Central Hall in Westminster. Hij was naar Engeland gebracht vanuit Brazilië om het publiek voor de eindronde in juli een blik te gunnen op de mooie bokaal.
De trofee werd een paar dagen later ontdekt door een bastaardhond genaamd Pickles. Pickles wilde een lekker bot opgraven in de achtertuin van zijn baasje in Londen, maar in plaats daarvan kwam, waarschijnlijk tot de teleurstelling van de hond, de trofee te voorschijn.
Het spoor leidde naar ene Edward Betchley, die door de politie werd ingerekend. Hij bleek de Cup gestolen te hebben om losgeld te vragen. Pickles werd een nationale held.


India, dat in 1947 haar onafhankelijkheid had veroverd op Groot-Brittannië, wilde haar nationale elftal naar de Wereldbeker eindronde in Brazilië in 1950 sturen.
Echter, het land trok zich terug toen bleek dat de FIFA de spelers niet toestond om met blote voeten de wedstrijden te spelen. India moet zich nu nog voor de eerste maal plaatsen voor een eindronde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten