woensdag 25 juni 2014


 

Vandaag een paar recepten voor snelle snacks. Makkelijk te maken, gewoon serveren op een groot bord met servetjes erbij. Makkelijk voor een groot aantal mensen te maken als je eens eters hebt en ook prima te doen als er 'iets bijzonders' op de televisie te zien is, en men met het bord op schoot wil eten.

Snelle snack: kaasbroodrolletjes

 photo IMG_0197_zpsdf26e865.jpg
 
Deze lekkere en snelle snack, kaasbroodrolletjes heb je binnen 5 minuten gemaakt, waarna deze alleen nog circa 10 minuten in de oven moeten. En je hebt er maar 3 ingrediënten voor nodig! Tijd: 20 min.
Benodigdheden:
  • 2 boterhammen per persoon (bruin, wit, of wat je maar in huis hebt) 
  • een paar plakjes kaas
  • snufje zout/peper
Bereidingswijze:
Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden. Snijd de korstjes van de boterhammen.
 photo IMG_0179_zpsa44725ed.jpg
Beleg de boterhammen met een paar plakjes kaas en breng ze op smaak met een snufje zout en peper.
 photo IMG_0182_zps809f03aa.jpg
Rol de boterhammen op en zet ze eventueel vast met een cocktailprikkertje. Leg de kaasbroodrolletjes op een bakplaat met bakpapier. Zet de kaasbroodrolletjes vervolgens voor 5 tot 10 minuten in de oven en eventueel nog een paar minuten onder de grill om ze extra krokant te maken.  photo IMG_0183_zps501b9fc1.jpg
 
Een lekkere en snelle snack!
 photo IMG_0199_zpsc77b8a35.jpg
 
Snelle snack: Hotdog a la maison
De naam klinkt luxe, maar het is eigenlijk heel simpel. U draait een blik of pot knakworsten open, warmt ze in hun eigen vocht op, maakt een inkeping in een (langwerpig) wit broodje, worst er in, streep mosterd of ketchup of mayo naar keuze erover en klaar.
Variant als u het nog een beetje gezond wilt houden: stop er eerst een plukje zuurkool of ijsbergsla in en daarop de worst.
   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten