donderdag 5 juni 2014















Je weet waarschijnlijk al wel dat lichaamsbeweging goed voor je is, maar weet je wel hoe goed het precies is? Lichaamsbeweging kan alles verbeteren, van een beter humeur tot een gezonder leven.
Lichaamsbeweging stimuleert verschillende chemicaliën in de hersenen die de sporter gelukkiger maken en helpen ontspannen. Daarnaast worden mensen die regelmatig sporten ook positiever over hun eigen uiterlijk, dat kan het zelfvertrouwen stimuleren en het gevoel van eigenwaarde verbeteren.
Bovendien kan regelmatig bewegen  iemand helpen sneller in slaap vallen en helpt het iemand ook dieper te slapen. (Het enige wat je niet moet doen is vlak voor het ​​slapen weer gaan sporten, anders is het mogelijk dat je teveel energie over hebt om in slaap te vallen.)
Een sport als tennis, is een sport, die je op bijna alle leeftijden kunt doen. met relatief weinig risico op letsel; een sport die je kan spelen op een rustig tempo.  Tennis vereist welliswaar flexibiliteit, uithoudingsvermogen, spierkracht en snelle reflexen, maar het is voor iedereen mogelijk om te beginnen met tennis.

Volgens de Internationale Tennis Federatie verbrandt je met 30 minuten tennis meer calorieën dan tijdens het fietsen, op een roeimachine, of op de golfbaan. Het hardlopen, sprinten, serveren, en volleyen verlagen voor tennisspelers het risico op hart- en vaatziekten.

De constante beweging bouwt spieren en houdt je flexibel. Je hebt de mogelijkheid om zowel binnen als buiten te spelen. Dit geldt overigens ook voor de varianten van tennis, zoal squash en badminton. 
Deze sport kan zowel iemands snelheid, reflexen en de spieren in het onderlichaam en de armen versterken.
En..... het schijnt dat je er een enorm strak 'kontje' van krijgt... Kijk maar: 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten