maandag 1 augustus 2011

Week. Maandag mop
Deze week een moeilijk thema voor moppen en andere vaste items. De maand Juli wordt hooimaand genoemd en Augustus de oogstmaand. Nu is hooien ook oogsten, en afgelopen maand was het nu niet echt weer voor de hooibouw, dus doen we deze twee maanden in één week.
Vandaag dus moppen die iets met hooi of andere gewassen (die geoogst kunnen worden) te maken hebben.

Zitten twee vrienden aan de bar, vraagt de een aan de ander: "Wil je een biertje?"
Zegt de ander: "Je vraagt een koe toch ook niet of ie hooi lust!"
                                                         
Een boer ging een keer op reis, toen het hooi net geoogst en gebonden op het veld lag. Daarom zei de boer tegen zijn knecht: "Knecht, let op het hooi: zorg dat het niet natregent, anders gaat het rotten"
De boer vertrok. Toen hij terugwas, zag hij het hooi allemaal aan de rand van het veld liggen. Hij vraag aan de knecht waarom dat zo was.
"Wel", zei de knecht, "Piet Paulusma voorspelde regen in het midden van het land."
                                               
Tijdens WO2 organiseerden de Duitsers een kippeninspectie bij de leveranciers van de Barneveldsche eiermarkt. "Prachtige dieren zijn dit", zegt de Kippeninspektor tegen de eerste boer, waar zijn inspectie hem brengt. "Wat geef je ze te eten?" "Och, heel gewoon, wat graan en wat maïs."zegt de boer. "Maar man, ben je gek, graan en maïs aan kippen. Als je dat nog eens lapt, ga je naar een concentratiekamp." spreekt de Kippeninspektor. "Wat moeten die kippen dan vreten?"; vraagt de boer. "Mij een zorg. Graan en maïs zijn voor de mensen."Bij de tweede boer zijn de kippen nog mooier. "Man, wat geef jij die kippen te eten?" vraagt de Kippeninspektor. "Niks bijzonders hoor." zegt de tweede boer, "Wat gerst en zo." "Gerst? Ben je gek? Gerst is voor de mensen. Als je het nog eens waagt, arresteer ik je." zegt de Inspektor. "Wat moeten ze dan hebben?"; vraagt de kippenboer. "Mij een zorg, maar geen graan of gerst." De derde boer heeft nog mooiere kippen. "Wat een dieren," zegt de Inspektor, "wat geef je die te eten?" "Niks.", zegt de boer. "Niks? En toch zijn ze zo mooi?" "Natuurlijk!"zegt de boer. "Maar wat vreten ze dan?" vraagt de Kippeninspektor". Dat moeten zij weten!" zegt de boer. "Maar wat gebruik je dan voor voer?" "Niks zeg ik toch al!" "Kerel," roept de Inspektor, "hoe lever je hem dat?" "Och," zegt de boer, "ik heb mijn haan Führer gemaakt en nou vreten ze bij de buren..."
 






Waar vind je een SLIM blondje?
antwoord: nergens want dat is zoeken naar een naald in een hooiberg!

                                      



 
Oplossing: eerst de kip naar de overkant, de dan vos naar de overkant en je neemt de kip weer mee terug dan breng je het graan aan de overkant en dan haal je de kip weer op

Je hebt een kip, een vos, en een zak graan, je staat voor een kanaal, en je moet naar de andere kant. Je hebt wel een bootje, maar die kan alleen jou + nog 1 ding vervoeren. Hoe kom je met alle goederen naar de overkant.
Want: de kip eet het graan op, de vos de kip, dus die kunnen niet op 1 kant blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten