zondag 22 november 2020

 


Nodig of niet en wat een ander er ook van vindt, Opa  heeft hele dagen zijn ‘corona-spat-scherm’ op en draagt zijn ‘coronamasker’ met trots. Of .........




(ter verduidelijking bij de strip: Bij een schaap dat op zijn rug ligt, is. directe hulp is noodzakelijk. Dit noemt men verwenteling. Verwentelingen komen meestal voor bij schapen die nog niet geschoren zijn. Hun rug is dan zo breed dat zij niet zelfstandig weer op kunnen staan. Wanneer een verwenteld schaap niet geholpen wordt, drukken de ingewanden op de longen en de  ruggegraat, waardoor het moeite krijgt met ademen en na verloop van tijd zal  doodgaan. In deze strip wil Opa een verwenteld schaap van de buurman redden, maar komt dus zelf in de problemen.)




3 opmerkingen:

  1. Haha, opa doet zijn best, maar soms loopt het anders af.
    Zag laatst een video van de Boerderij op YT en daar stond een pop van opa op de balie. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. met zo'n bescherming kan je inderdaad dat schaap niet helpen :o)
    leuke strip, ik kijk er iedere zondag naar uit
    -Een @->- voor jou.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jammer dat het voor beide niet zo goed afloopt. Het was goed bedoeld.

    Love as always
    Di Mario

    Maria van Nassau (Breda, 22 november 1553 – 7 december 1555) was de oudste dochter van Willem van Oranje en Anna van Egmont. Maria van Nassau ligt begraven in de Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk in Breda.

    Maria van Nassau (Breda, 7 februari 1556 – Buren, 10 oktober 1616) was het derde kind en de tweede dochter van Willem van Oranje en Anna van Egmont. Zij voerde na het overlijden van haar moeder de titel gravin van Buren.

    Misschien zit daar het verschil in, twee dochters met dezelfde naam, op verschillende plaatsen begraven.

    BeantwoordenVerwijderen