maandag 5 augustus 2019


Het is deze week heel goed weer om de Barbecue eens aan te steken.... dus deze week is het thema:


Barbecue

Na vele lange koude wintermaanden komt de lente eindelijk in het land en kunnen we ons beginnen klaar maken voor het BBQ-seizoen. Om hiermee goed van start te gaan is het natuurlijk héél belangrijk om de noodzakelijke etiquette van dit sublieme outdoor cooking, zoals enkel een echte man dit kan doen, eens op te frissen.
Wanneer een man vrijwilliger is om zich over de BBQ te ontfermen wordt doorgaans de volgende keten van activiteiten in gang gezet:


1) De vrouw koopt het eten.

2) De vrouw maakt de salade, kookt de andere groentjes en voorziet dessert.

3) De vrouw bereidt het vlees voor om het te kunnen bakken en legt het op een mooie schotel, te samen met de noodzakelijke kruiden en olies en brengt het naar het tafeltje naast de BBQ. Hier wacht de man met zijn 6e biertje naast een uiteindelijk dan toch brandende vuurmassa.

Nu komt het belangrijke stuk:

4) DE MAN LEGT HET VLEES OP DE GRILL.

5) De vrouw gaat terug in huis en begint borden en bestek te verzamelen om buiten de tafel te dekken.

6) De vrouw komt terug buiten en roept dat het vlees aan het aanbranden is. De man bedankt de vrouw en vraagt of ze nog een pintje meebrengt terwijl hij de situatie in de hand houdt.

Opnieuw belangrijk:

7) DE MAN NEEMT HET VLEES VAN DE GRILL EN LEGT HET OP EEN SCHOTEL EN GEEFT HETAAN DE VROUW.

8) De vrouw vult nu de borden, verdeelt de groenten, de sla, het brood, de servetten, de sausjes en plaatst de borden op de tafel.

9) Na het eten ruimt de vrouw de tafel af en doet ze de afwas.

Het belangrijkste van allemaal:

10) Iedereen LOOFT de kookkunsten van de MAN en BEDANKT HEM voor al de moeite die hij gedaan heeft.

11) Wanneer iedereen dan uiteindelijk weg is, vraagt de man aan de vrouw of ze een beetje genoten heeft van haar "kookvrije avondje". Aan haar reactie te zien besluit hij dat sommige vrouwen ook nooit tevreden zijn.......




Een man en zijn vrouw, ruim 30 jaar getrouwd, waren in de tuin aan het werk. Hij was bezig de barbecue schoon te maken en zij stond gebukt wat onkruid uit een perkje te verwijderen. Op een gegeven moment zei hij: ‘Je kont is bijna net zo groot als de barbecue.’ Ze negeerde wijselijk zijn opmerking. Even later ging de man een duimstok halen, nam de grootte van de barbecue op, liep naar zijn vrouw, nam de grootte van haar achterwerk op en zei: Ongelofelijk. Je kont IS net zo groot als de barbecue!’ Maar ze negeerde ook deze opmerking. 
‘s Avonds in bed kreeg de man er ‘zin’ in en begon aan zijn vrouw te frunniken. Zij antwoordde: ‘Als jij denkt dat ik 'mijn' hele barbecue ga aansteken voor slechts één pietepeuterig, klein cocktailworstje, DAN heb je het ECHT GOED mis hoor!’

Een man komt bij een stenenhandel en besteld 20.000 bakstenen. Zegt de verkoper:"Twintigduizend bakstenen, gaat u een huis bouwen ofzo?" Zegt de man: "Nee, een barbecue, aangrenzend aan mijn huis" Waarop de verkoper zegt: "Je hebt toch geen twintigduizend stenen nodig voor een barbeque?" Zegt de man: " Nee, bij een normale benedenwoning niet, maar ik woon op 12 hoog!" 












Geen opmerkingen:

Een reactie posten