maandag 15 augustus 2016

 
In de hoop op goed weer voor dit weekthema:
IJSJES
 
 De juf staat voor haar klasje en vraagt aan Erik:
"Er zitten 6 vogels op een hek, je schiet er 2 dood, hoeveel vogels blijven er dan nog over?
Erik antwoordt: "Geen enkele juffrouw, want de andere vogels gaan vliegen van het schieten".
"Nee Rikske, het antwoord is 4, maar je manier van denken bevalt me wel".
Dan vraagt Erik: "Juf, ik heb ook een vraagje voor u:
"3 vrouwen eten een ijsje, de eerste likt aan het ijsje, de tweede zuigt aan het ijsje en de derde bijt erin. Hoe kan je nu zien welke vrouw getrouwd is?"
De juf wordt een beetje rood en zegt dan:
"de vrouw die aan haar ijsje zuigt."
Nee, zegt Erik, het is diegene met de trouwring om haar vinger, maar je manier van denken bevalt me wel.
Oma heeft zin in een ijsje. Opa biedt heel lief aan om dat te halen. Wat voor ijsje ze dan wil. “Een bolletje vanille, chocolade en aardbei. Zal ik het even opschrijven?” Vraagt ze lief.
Nee, hoeft echt niet. “Echt niet?” “Nee, echt niet.” Hij hield bij hoog en bij laag vol dat hij dat heus nog wel kon onthouden.
Komt ie terug met 2 zakken patat.
Foetert oma: “Zie je nou wel! Ben je toch nog de mayonaise vergeten!”
Bas en Pieter zitten samen op een bankje te genieten van een ijsje. Bah, zegt Bas opeens. "Er zit een vlieg op mijn ijs." "Oh", antwoordt Pieter. "Zeker een liefhebber van de wintersport!"
Een Belgische bouwvakker is in Nederland en helpt een dagje mee op de bouw. Als het schafttijd is gaan ze naar de bouwkeet. Daar ziet de Belg dat zijn Nederlandse collega een thermoskan bij heeft. De Belg vraagt aan die Nederlander: 'Wat is dat voor een ding?' De Nederlander antwoordt: 'Dat is een thermoskan, en die zijn heel handig. Alles wat je er warm in doet blijft warm, en alles wat je er koud indoet blijft koud.' 'Dat is handig,' zegt de Belg, 'hoeveel kost die thermoskan?' 'Voor 25 euro mag je hem hebben,' zegt de Nederlander. De Belg geeft de Nederlander 25 euro en neemt de thermoskan mee naar België. Als hij de volgende dag in Belgie naar de bouw gaat, zien zijn collega's hem tijdens de schaft met die thermoskan. 'Wat is dat voor ding?' vraagt een van hen. 'Nou,' zegt die Belg, 'dat is een thermoskan, en het is een heel handig ding, alles wat je er warm instopt, blijft warm en alles wat je er koud instopt blijft koud.' 'En wat heb je er nu inzitten?' vraagt een van de collega's. 'Koffie en een ijsje,' zegt de Belg.

 
 
 


*****
Tip voor mensen die graag een fietstocht maken, recreanten en boerderijliefhebbers:
Er is voor aanstaand weekend een fiettsocht uitgezet langs verschillende boerderijen bij ons in de streek. Boerderijen die recentelijk nieuwe stallen hebben gebouwd en/of bijzondere bijzondere diensverlening en producten maken.
Nee..... Ik ben er niet bij, maar het bedrijf van mijn man en zijn broers wel en ook de buren, en wat familie/kennissen wel.
Voor in formatie:
http://www.metdefietsdeboerop.nl/
(Mijn bedrijf is niet beijzonder genoeg om voor zoiets gevraags te worden en ik ben geen lid van de LTO)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten