vrijdag 6 maart 2020


UpdateCoronavirus in Nederland

60 nieuwe coronabesmettingen in Nederland, in totaal 188 mensen besmet

 “Van de 188 patiënten zijn er 112 in het buitenland geweest. Het merendeel (103) van deze patiënten is in (Noord-)Italië geweest. Hiernaast zijn 47 mensen besmet geraakt via een gediagnosticeerde patiënt. Van 29 mensen wordt nog onderzocht hoe zij besmet geraakt zijn”, aldus het RIVM.
Het grootste deel van de patiënten verblijft in thuisisolatie en 24 liggen in het ziekenhuis. Ook voor alle nieuwe patiënten starten de GGD’s een contactonderzoek. In Nederland is tot nu toe één besmette patiënt, een 86-jarige man die was opgenomen in het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam, overleden.

Brabanders met griepverschijnselen, blijf dit weekend thuis! Dat adviseerde het RIVM. Waarom is het nodig?

Het RIVM is inmiddels gestart met een steekproef. Het instituut heeft aan alle ziekenhuizen in Brabant gevraagd of zij medewerkers die last hebben van hoesten, verkoudheid of koorts willen laten testen op het coronavirus. Op deze manier hoopt het instituut een beeld te krijgen of en hoe wijd het virus zich in de provincie heeft verspreid. 

RIVM-woordvoerder Harald Wychgel legt uit hoe het precies zit:
,,Wij willen uitzoeken of er in Brabant meer aan de hand is qua verspreiding van het coronavirus. Er zijn enkele patiënten van wie niet bekend is waar ze besmet zijn geraakt. Met deze maatregelen, het advies en de steekproef, proberen we de situatie zoals deze nu is in Brabant te bevriezen. Als blijkt uit de testresultaten dat er iets speelt, helpt de steekproef om duidelijk te krijgen wát precies. Als het niet zo is, kan het in ieder geval geen kwaad dat de Brabanders even voorzichtiger zijn geweest. Daardoor heeft het virus zich moeilijker kunnen verspreiden.”



Geen opmerkingen:

Een reactie posten