vrijdag 5 april 2019


Wat moet het worden, zomertijd of wintertijd?

Wat EU-voorzitter Juncker betreft is het binnenkort snel gedaan met het verzetten van de klok. Geen problemen meer met de biologische klok, wakker worden en opstaan na de tijd te hebben verzet. Maar wat moet dan voor altijd worden, zomertijd of wintertijd? Daarover vandaag 2 video's.






Geiten-, schapen- en melkveehouders signaleren onrust in de stal en dat kost soms geld. 'Elke keer als we van zomer- naar wintertijd gaan en andersom, hebben de koeien te lijden. Het kost beide keren melk', zegt een melkveehouder.
Het afschaffen van de zomer- of wintertijd ziet een groot deel van de agrariërs wel zitten. Zo zijn ze van het gedoe en de onrust af.De vraag of dan een heel jaar de zomer- of wintertijd moet worden gehanteerd, levert veel verschillende meningen op. Een keuze voor een permanente wintertijd betekent echter dat de zon in de zomer vroeger opkomt en om 21.30 uur ondergaat. 'Maar wat heb ik eraan als het licht is om 4 uur?', vraagt een melkveehouder zich af.
Diverse boeren en tuinders dragen een echte polderoplossing aan. 'Middelen in een half uur. Dan is iedereen tevreden.'
Uit de reacties komt niet echt naar voren dat kippen van de leg raken of dat koeien geen melk geven door het tijdsverschil, alhoewel meerdere veehouders aangeven dat het verzetten van de klok 'onrust geeft bij mens en dier'.
'Kippen hebben geen horloge om, dus wij moeten alle klokken aanpassen om rust te creëren voor onze veestapel', stelt een pluimveehouder. Een andere verzet de klok bij de kippen bewust niet, om de normale gang van zaken niet te verstoren. 'Dan moeten we zelf maar een uur eerder of later beginnen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten