donderdag 17 mei 2018

Womаn and Time: Wallis Simpson, Duchess of Windsor


Prins Harry en zijn aanstaande vrouw Meghan Markle worden, nadat ze zaterdag getrouwd zijn, hertog en hertogin van Sussex. Harry krijgt bovendien de titels graaf van Dumbarton en baron Kilkeel.

Over welke titel Harry zou krijgen bij zijn huwelijk, werd al jaren gespeculeerd. Hertog van Sussex gold als favoriet. Meghan mag zich zodra ze haar jawoord heeft gegeven hertogin van Sussex noemen. Ze wordt geen prinses Meghan, maar mag zich wel prinses Harry van Wales noemen.  
Een andere titel die vrij was om te vergeven was is van 'Windsor". Deze titel werd echter te beladen gevonden omdat de vorige prins die deze titel bij zijn huwelijk meekreeg zijn recht op de troon opgaf om met een gescheiden Amerikaanse te trouwen...… Evenals Prins Harry dus nu gedaan heeft. Meghan was gehuwd met acteur en producer Trevor Engelson, met wie ze in september 2011 trouwde en van wie ze in augustus 2013 scheidde. Harry is echter geen troonopvolger, maar vijfde in lijn van opvolging. Dus er werd niet zoveel ophef over gemaakt deze keer, 

Maar wie was toch die vrouw voor wie Prins Edward, de oom van de huidige koningin van Engeland, de troon opgaf?



Geen opmerkingen:

Een reactie posten