woensdag 7 maart 2018






Dit jaar vindt de eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats, het de bedoeling dat het een jaarlijks terugkerend initiatief wordt.

Door de krachten optimaal blijven te bundelen denkt men het meest invloedrijke 'minder-vlees-initiatief' te kunnen worden van Nederland. Hierdoor hoopt men dat men in 2030 in Nederland méér plantaardig en minder dierlijk eet.

Nu hebben in Nederland echter een lastig probleem: We maken zuivel. Wat heet..... We staan er zelfs om bekend! Kaas is een van grootste exportproducten van ons land. Veel vegetariërs eten dan misschien geen vlees omdat er een dier voor gedood wordt, maar wel kaas en melkproducten als boter, yoghurt en allerhande toetjes.



Nu is het zo: de melk die nodig is om zuivel te maken komt van vrouwelijke dieren, dat lijkt me bekend! Dat zijn vooral koeien, schapen en geiten. Die dieren geven alleen maar melk als ze jongkies krijgen, net als bij mensen zeg maar.


Het punt is: de helft van die dierenkindjes is een jongetje en gaat dus nooit van zijn leven melk geven om zuivel van te maken. Daarom worden ze, om ze nog enig nut te geven op deze wereld gedood en opgegeten. Zo is vlees dus een bijproduct van zuivel.


Ben dus je vegetariër? Hartstikke goed! Maar realiseer je wel dat consumptie van zuivelproducten zoals kaas, boter en melk direct leidt tot het doden van dieren..... En dus tot consumptie van vlees. En daarom ligt er gewoon vlees op mijn bord! Ook deze week!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten