donderdag 15 maart 2018

Cum Laude Awards 2018: de Kinderjury kiest lekkerste Kinderkaas van Nede...



Deze middag kiezen de kinderen van de Da Costa School de lekkerst kaas voor de uitreiking van de Cum Laude Kinderkaas-award.






Voor de Cum Laude Awardwinnaar per categorie wordt gekozen en geproefd door een  prominentenjury, bestaansde uit koks, food-bloggers, food-recessenten uit de krant, bekende Nederlanders en een enkele consument. Zij mogen de top drie van de technische kaaskeuring (gedaan door de kaas-keurmeesters) proeven en daaruit de lekkerste kiezen tot Cum Laude. Dit betekend dus dat de kaas die de keurmeesters als beste gekeurd hebben soms helemaal niet wint, maar een kaas met minder punten, omdat de 'gemiddelde' kaaseter (prominent) een mindere kaas lekkerder vindt. 
De Prominenten bij elkaar

Felix Wilbrink, food recesent van de Telegraaf, is één van de prominenten,  die al jaren meekeurd.
***
Het hele evenement, al vanaf maandag, vindt plaats in Bodegraven, op Fort Wierickerschans.




De avond word gepresenteerd door Irene van der Aart.
Zij is naast presentatrice ook bekend als cabartiere, actrice en zangeres. Naast haar werk in de theaters heeft ze ook een boek geschreven, "De Boer op", over haar relatie en leven met een boer in de achterhoek. Ook schrijft ze colomns over haar leven op het platteland. Hieronder een filmpje met één van haar colomns:



Meer over het feest en de prijsuitreiking morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten