donderdag 12 januari 2017

douane donerdag


Het verdrag van Schengen, waar Europa zo trots op was, wordt over enige tijd vakkundig om zeep geholpen. Dit onder het mom van extra veiligheid.

Nederland gaat met de buurlanden praten over de invoer van een verplichte legitimatie bij een buitenlandse reis per bus, trein of boot. Het ministerie van Veiligheid en Justitie staat redelijk positief tegenover het Belgische plan om internationale reizigers in het openbaar vervoer strenger te controleren. Er ligt alleen nog geen concreet uitgewerkt plan, benadrukt een woordvoerder van het ministerie.


België wil dat in het voorjaar van 2018 passagiers bij de aankoop van een internationaal bus-, trein- of bootkaartje hun paspoort laten zien. De gegevens van de reiziger worden in een databank opgeslagen. Bij het vertrek wordt het ticket nogmaals vergeleken met het paspoort of de ID-kaart.

Nu geldt zo'n strenge controle alleen voor vliegtuigpassagiers. Vanwege het toenemende aantal terroristische aanslagen wil men strengere controles. Eind deze maand praten Nederland, Duitsland en Frankrijk met België dan ook over een gezamenlijke uitwerking van het plan. Nederland wil dat de privacy van de reizigers wel wordt gewaarborgd.

Er is natuurlijk wel een alternatief voor kwaadwillende extremisten; namelijk de auto  of ander eigen vervoer. Daarmee kun je nog wel ongezien het land binnenkomen. Het is maar een tip......




Geen opmerkingen:

Een reactie posten