woensdag 16 maart 2016

baksels en taarten



Vandaag het recept om een monchoutaart te bakken.
Nou ja bakken..... Je hebt er geen oven voor nodig en daarom is het met de juiste ingrediënten eigenlijk een koud kunstje!

Ingrediënten

  • 4 x MonChou 100 grams verpakking
  • 1 pak Bastognekoeken
  • 150g basterdsuiker
  • 100g roomboter (Botergoud)
  • 0,5L slagroom
  • 2 blikken aardbeien- of kersenvlaaivulling
  • 1 springvorm (doorsnee 26cm)


Bereiding

  1. Laat de MonChou op kamertemperatuur komen. Vet tegelijkertijd de springvorm in met olie of boter en verkruimel het hele pak Bastognekoeken in de keukenmachine. Heb je die niet? Dan eventueel met een deegroller goed op meppem en rollen. (voor wie geen bastognekoeken in huis heeft of hier nioet van houdt: Je kunt ook variëren met de bodem door de Bastognekoeken te vervangen door Oreo, Kokosbiscuit, (Maria)biscuits of bitterkoekjes.)
  2. Smelt de boter in een pannetje en roer de verkruimelde Bastognekoeken er doorheen. Bedek vervolgens met dit mengsel de bodem van de springvorm en laat het in de koelkast koud worden.
  3. Mix de MonChou en de suiker door elkaar tot een luchtig mengsel. Mix in een andere kom de slagroom zonder suiker niet geheel stijf. Voeg twee zakjes klopklop toe aan de slagroom alvorens het mixen voor een extra stevige taart.
  4. Roer met een lepel de slagroom door het MonChoumengsel en strijk het over de bodem.
  5. Laat de taart ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast. Strijk de aardbeien- of kersenvulling erop na het afsnijden. Dit geeft het mooiste resultaat.
  6. Daarna de aardbeien- of kersenvlaaivulling over de taart uitsmeren en wedeom op laten stijven. Je kunt natuurlijk ook vers fruit nemen, maar dat is niet ieder seizoen beschikbaar.

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten