maandag 10 augustus 2015

insekten

 
Deze week: insekten en andere kleine kruipende en vliegende beestjes, die knap lastig kunnen zijn.....
De onderwijzer had de kinderen gevraagd om insecten mee te nemen naar school zodat hij er in de biologieles wat over zou vertellen, Maar Jantje bracht een kat mee. "Jantje"zuchtte de meester,"Ik vroeg om insecten mee te nemen en een kat is toch geen insect?" "Nee, meester maar die kat stikt van de vlooien en dat zijn toch wel insecten?"
Een mier een sprinkhaan en een duizendpoot hebben met elkaar afgesproken in het huis van de mier. De sprinkhaan en de mier wacht wel een uur op de duizendpoot. Eindelijk komt hij hijgend binnen. Waar bleef je nou zo lang? vraagt de mier. Buiten stond een bord met voeten vegen A.U.B.
Een boze mevrouw zegt tegen een bijenhouder. "Een van uw bijen heeft me gestoken!" Waarop de bijenhouder antwoordt: "Wijst u de schuldige dan maar aan, dan straf ik hem.
Elk jaar wordt er in september in Artis feest gevierd. Dan wordt er een voetbalwedstrijd gehouden: elf olifanten tegen elf insecten. In de loop van de tweede helft staan de insecten met 8-0 achter. Dan zegt de coach tegen de duizendpoot: "Okee, jij gaat erin." Vanaf dat moment verloopt de wedstrijd fantastisch voor de insecten: ze winnen uiteindelijk met 9-12. De trainer van de olifanten is met stomheid geslagen. Hij gaat naar de coach van de insecten en vraagt: "Waarom heb je die duizendpoot niet veel eerder ingezet?" "Dat gaat niet," zegt de coach. "Waarom niet?" vraagt de trainer van de olifanten. Zegt de coach: "Weet je wel hoe lang het duurt voordat die duizendpoot zijn schoenen allemaal aan heeft?"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten