woensdag 2 april 2014

Gisteren was het
En wat waren de beste grappen die het nieuws haalden:
  

Vroege vette haring
'Nieuwe haring dit jaar heel vroeg', kopte het ANP gisteravond, nadat het Nederlands Visbureau een persbericht met deze strekking had gestuurd. De nieuwe haring zou dit jaar een stuk vroeger dan normaal komen, een volvette haring was al bij het strand van Scheveningen gespot door het bureau.

'De extreem zachte winter en het vroege voorjaar hebben blijkbaar invloed op de biologische gesteldheid van de haring in zee, verklaart het visbureau. Gedurende het gehele jaar wordt op haring gevist. De vangst van de juiste, volvette haring geschikt voor verwerking tot Hollandse Nieuwe, is voorbehouden aan de periode eind mei tot begin juli.'

Vanochtend werd het bericht weer ingetrokken, nadat het Visbureau met het 'bewijs' van de 'enorme vette haring' kwam. Zie onderstaande video.




Giraf in de Maashorst
Het Brabantse natuurgebied De Maashorst zou binnenkort 'een bewoner van allure' ontvangen. De provincie Noord-Brabant, stuurgroep De Maashorst en Staatsbosbeheer meldden zondag dat zij een tweejarige giraf uit de dierentuin van Kopenhagen hadden geadopteerd. Het dier zou namelijk net als Marius de giraf aan de leeuwen worden gevoerd.
Staatsbosbeheer zag de opname van giraffen in de Maashorst-natuur wel zitten. 'Giraffen gedijen ook in een kouder klimaat uitstekend en hebben een belangrijke functie voor de verrijking van de natuur. Ze eten de toppen uit de bomen en veroorzaken zo lichtinval en staand dood hout. Daardoor ontstaan nesten, schuilplaatsen en groeiplaatsen voor allerlei plant- en diersoorten', aldus José Borsboom, boswachter bij Staatsbosbeheer.

Voorzitter Geert Versteijlen van stuurgroep De Maashorst: 'We hebben al een landschap van allure en nu krijgen we een dier van allure. Ook voor de natuurliefhebber is dit een mooie aanwinst.'
Maar helaas voor de natuurliefhebbers, ook dit is een 1 aprilgrap.



Brussels Airlines vliegt op Antarctica
Brussels Airlines, de Belgische nationale luchtvaartmaatschappij, heeft vandaag de opening van een nieuwe lijnvlucht aangekondigd tussen Brussel en Antarctica tijdens de winterperiode. (per 1 april)

'Een primeur in de geschiedenis van de luchtvaart. In het kader van haar nieuwe commerciële strategie voegt Brussels Airlines Antarctica toe aan haar lijst van bestemmingen om een nog bredere keuze vanuit haar hub Brussels Airport aan te bieden. Tussen 27 oktober 2014 en 29 maart 2015 zal het dankzij Brussels Airlines mogelijk zijn om dit continent met zijn unieke landschappen te bezoeken.'


    Begraafplaats voor lesbiennes
    Voor lesbische vrouwen die na de dood ook liever naast vrouwen liggen, is er nu een oplossing. Stichting Sappho, een woonproject voor lesbische vrouwen, maakte vandaag bekend dat er in de Duitse hoofdstad Berlijn de eerste begraafplaats speciaal voor lesbiennes geopend wordt.

    'Wij leven met lesbiennes samen en willen ook met hen begraven worden', verklaart een van de organisatoren de keuze voor een aparte begraafplaats in de krant Bild. In eerste aanleg is er op een stuk grond van 400 vierkante meter plaats voor 80 graven. Bijzetting in een urn kan ook. Per 1 april!

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten