donderdag 14 februari 2013

  


Vandaag draait het weekthema richting:


Een dag die wordt opgeblazen door Hallmark en net als Blue Monday aan alle kanten wordt uitgemolken door de media en marketing. Overgewaaid uit de V.S. nu ook hier in dit land haast niet te omzeilen, want overal in de winkels liggen handdoeken, bekers, kaarten, koekjes en nog meer onnodig, een keer in het jaar te gebruiken valentijnsspul. Als het Amerikaanse leger vandaag niet schiet met geweren waar rode hartjes op geschilderd staan zou mij dat verbazen, .
Maar naast het feit dat het een uitgemolken mediafeest is wat aan alle kanten misbruikt wordt, is het goed om even stil te staan bij de liefde in de wereld. Dat we daar een speciale dag voor nodig hebben blijkt wel uit het bestaan van Valentijnsdag. Net als kerst, sinterklaas, pasen, moederdag en vaderdag, dagen die ook uitgmolken worden door de commercie, is het goed om even stil te staan bij de mensen wie je liefhebt. Een kaartje te sturen naar je naasten en een smsje naar je vrienden of vriendinnen wie je niet genoeg laat weten hoeveel je nou eigenlijk om ze geeft. Ontken het of niet: iedereen wordt vrolijk van een beetje waardering. Heb je geen date of vriendje/vriendinnetje op de meest liefdevolle dag van het jaar? Kijk eens om je heen, naar je familie en vrienden. Hen kun je ook liefde geven.

Dus, dames en heren: haal die hartjes uit de kast, kaartjes uit de enveloppen en liefde uit je hart en strooi wat rond vandaag. Dat kan de wereld wel gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten