woensdag 11 juli 2012

Frankrijk staat bekend om cullinaire hoogstandjes....
Dat kunnen wij Nederlanders natuurlijk ook in onze keuken
Vandaag dus gezellig kokkerellen!

Haricot verts au laird

(Recept voor spek met bonen)
Haricot vertsrolletjes met spek

Ingrediënten:

  • 200 gram haricot verts
  • 100 gram ontbijtspek
  • zout
  • zakje (gekruide) kriel-aardappelen uit het koelvak
  • boter

Bereidingswijze



Kook de haricot verts in water met zout in 20 minuten gaar. Giet ze af en omwikkel steeds 4 haricot verts met een plakje ontbijtspek en wel zo dat de uiteinden te zien blijven. Leg rolletjes in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 150 graden C. Laat de roletjes 15 minuten knapperig worden.
Bak ondertussen in een koekepan de krielaardappeltjes gaar met een klontje boter.
 

Tips:

  1. Indien u geen haricot verts heeft, kunt u ook gewone princesseboontjes gebruiken.
  2. In plaats van de krielaarappeltjes in een koekepan te bakken, kunt u de aardappeltjes ook in de magnetron garen.
  3. Serveer het gerecht met een Franse tongval: "'Ari-ko-ver o lér avek pom du ters"
  4. Doe dit vooral niet met een ander accent, anders klinkt het als: Harry's kots vers auw leer, avek poms de teer" ( dan lust geen hond het meer!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten